De unde vin baronii

De unde vin baronii

1
DISTRIBUIȚI

646x404

Cea mai profitabilă profesie în țara asta pare să fie cea de baron local și, practicând-o, poți să faci exact ce sugerează titulatura: să îngurgitezi bani publici până la indigestie, să-ți faci plantație de șpăgi, să ai “oameni” peste tot. Proaspătul arestat pentru fapte de corupție Adrian Duicu, șeful Consiliului Județean Mehedinți, este, fără îndoială, un PR excelent pentru această tagmă. Potrivit anchetatorilor DNA, Duicu a furat, a înșelat, a intimidat după bunul plac oameni și instituții din tot județul. Omul a prins meserie de la oameni ca Mischie, probabil, dar a învățat și că trebuie să te miști repede – a reușit să creeze un stătuleț corupt pe malul Dunării în nici cinci ani de “domnie”.

La fel ca alți baroni, unii mai longevivi decât alții, Duicu, după toate aparențele, este un pește în acvariu, și nu e cel mai mare.


A plătit bine să nu fie “mâncat”, așa cum probabil spune o regulă nescrisă a relațiilor ce se formează dintre toți cei care ajung să aibă acces la banul public. Nu se poate să fim atât de blazați încât să nu ne întrebăm, ca cetățeni, cum poate un angajat al statului să-și facă mendrele prin intermediul televiziunii sale, să manipuleze licitații (publice!!!) într-o manieră grosieră, să amenințe și să ceară mită, ani în șir? Totul la vedere, și totuși durează ceva până când aparatul de urmărire penală este pus în mișcare. Iar promisiunile pe care i le-a făcut altui amic de ilegalități sunt cu adevărat interesante. Duicu are spate în Guvern, Duicu e bazat. Cel puțin, așa spune el, iar faptul că are o funcție la nivel național în PSD ne arată că nu vorbea chiar prostii.

Și atunci din ce mașină monstruoasă ies acești baroni locali? Cei care sunt “la butoanele” României par să-și plămădească, în subsoluri urât mirositoare, armate de astfel de baroni și baroneți. Îi scot gata flămânzi, ființe fără scrupule și cu un șnur în loc de coloană vertebrală. Îi trimit în lume, știind că vor pustii totul, știind că aduc sociopați fără conștiință în mijlocul oamenilor. Au însă nevoie de soldățeii lor pămpălăi. Imberbi și ascultători, sunt carnea lor de tun, sursa lor de bani. Ce mai contează pentru artizanii marii familii corupte românești când mai pică din când în când câte un nefericit?

 

1 COMENTARIU

  1. Dar pedofilul si hotul de Sorin Frunza’nbalegar din CJ , Caras-Severin , cand va da socotela pentru toate faptele criminale efectuate de el si de aghiotantii ”Masonici” ai lui ?????????

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.