Deputatul Gheorghe Coman, condamnat definitiv la un an de închisoare cu executare

Deputatul Gheorghe Coman, condamnat definitiv la un an de închisoare cu executare

0
DISTRIBUIȚI

judecator 1

Deputatul Gheorghe Coman a fost condamnat definitiv, astăzi, de instanţa supremă, la un an de închisoare cu executare, în dosarul în care a fost acuzat că a primit bani şi o sticlă de whisky în schimbul menţinerii în funcţie a unui şef din DSVSA Buzău, scrie Mediafax. Completul de cinci judecător a respins atât apelul formulat de procurorii DNA, cât şi pe cel al lui Gheorghe Coman şi a decis astfel menţinerea pedepsei de un an de închisoare cu executare, stabilită de prima instanţă. Totodată, judecătorii au scăzut din condamnarea lui Coman perioada în care acesta a stat în arest preventiv, respectiv din 7 ianuarie până în prezent.

Avocatul deputatului Gheorghe Coman a arătat, în faţa instanţei, că acesta a făcut recent un denunţ la DNA, fără a menţiona cu privire la cine. În acest context, avocatul a solicitat instanţei să dispună o pedeapsă mai uşoară faţă de cea primită de Coman la instanţa de fond. După deliberări, instanţa a respins admiterea acestei probe. Totodată, avocatul a mai arătat că, în opinia sa, Gheorghe Coman ar trebui să beneficieze, potrivit noilor coduri, de o micşorare a pedepsei şi de suspendarea executării acesteia.

La rândul lor, procurorii anticorupţie au arătat că instanţa de fond a individualizat corect faptele deputatului Gheorghe Coman şi că a dat o decizie corectă.


Aceştia au precizat că pedeapsa de un an de închisoare cu executare este mică în raport cu gravitatea faptelor lui Coman şi au cerut condamnarea deputatului la trei ani de închisoare cu executare. În ultimul cuvânt, Gheorghe Coman le-a spus judecătorilor că are o situaţie familială dificilă, în contextul în care are trei credite bancare, pe care trebuie să le plătească. Coman a cerut să-i fie aplicată astfel pedeapsă cu suspendare, pentru a putea munci ca să-şi plătească aceste credite şi a menţionat că Banca Transilvania a venit deja să îi ia casa. În 30 ianuarie, un complet de trei judecători de la instanţa supremă l-a condamnat pe deputatul Gheorghe Coman la un an de închisoare cu executare. Sentinţa a fost atacată cu recurs la Completul de cinci judecători al instanţei supreme, care luni a dat o decizie definitivă în acest dosar, dispunând ca Gheorghe Coman să execute un an de închisoare.

Deputatul Gheorghe Coman a fost trimis în judecată în 16 ianuarie, fiind acuzat că a primit bani şi o sticlă de whisky în schimbul menţinerii în funcţie a unui şef din Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Buzău. Coman a fost acuzat de folosirea influenţei funcţiei de conducere din partid, fiind preşedinte al PC Buzău la data faptelor, pentru obţinerea de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.