Din ce motiv stupid nu vor putea fi duse la bun sfârșit...

Din ce motiv stupid nu vor putea fi duse la bun sfârșit două proiecte importante pentru învățământul timișean

0
DISTRIBUIȚI

51ce80c895f9cfc979000002

Ministerul Educației Naționale îi așteaptă pe reprezentanții autorităților locale din comunele din județul Timiș să solicite banii necesari finalizării lucrărilor începute la mai multe școli. Fondurile sunt disponibile de la Uniunea Europeană, dar banii nu se distribuie automat, ci trebuie solicitați de către primarii comunelor în care nu s-au finalizat lucrările la construții.

În județul nostru există șase astfel de clădiri netermine, cele mai importante fiind campusurile școlare de la Jimbolia și Sânnicolau Mare.


Totuși, Francisc Halasz, inspector școlar general adjunct în cadrul ISJ Timiș, se teme că deși vor veni bani suficienți pentru finalizarea lucrărilor, acest lucru nu va fi posibil.

“Este un mare semn de întrebare dacă vor continua sau nu lucrările la cele două campusuri școlare pentru că, la Sânnicolau Mare, firma care trebuia să realizeze lucrările a intrat în insolvență, iar la cea din Jimbolia, compania a falimentat. Dacă vom primi banii de la Uniunea Europeană, aceștia trebuie cheltuiți până la sfârșitul anului 2015, dar trebuie reluată licitația de la zero ca să fie desemnată o altă firmă câștigătoare, există o perioadă de contestații și există pericolul ca banii să nu fie cheltuiți până atunci”, a explicat Francisc Halasz. În jur de 40 de milioane de lei ar mai costa finalizarea lucrărilor la cele două campusuri școlare din județul Timiș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.