“Dincolo de etichetă” – proiectul care vine în sprijinul studenților cu dizabilități

“Dincolo de etichetă” – proiectul care vine în sprijinul studenților cu dizabilități

1
DISTRIBUIȚI

securedownload (1)Premieră în învățământul universitar timișorean! Cele patru universități de stat din orașul de pe Bega vor încerca să ofere șanse egale la educație studenților cu dizabilități fizice și intelectuale. Totul după ce va fi semnat un Cadru de Incluziune a Studenților cu Dizabilități, după model american, în cadrul proiectului cu finanțare europeană “Dincolo de etichetă: proiect pentru schimbarea perspectivei asupra dizabilității în universități”.

Mama unei tinere aflate în cărucior cu rotile, studentă la una din cele patru universități de stat din Timișoara, a făcut eforturi uriașe pentru ca fiica ei să poată termina o facultate.


Timp de trei ani, mama acesteia a cărat-o în spate până la etajele superioare ale instituției astfel încât să poată participa la cursuri. Și asta pentru că reprezentanții universităților timișorene uită că printre miile de studenți se află și tineri cu dizabilități care au dreptul la educație și nu le-au asigurat condițiile necesare. Acest exemplu este doar unul dintre motivele pentru care Centrul Euroregional pentru Democrație din Timișoara a decis să vină în sprijinul persoanelor cu dizabilități.

Ana Leu, manager de programe în cadrul centrului timișorean, ne-a declarat că prin acest cadru de incluziune pentru studenții cu dizabilități vor fi asistate universitățile de stat timișorene să asigure oportunități egale tinerilor cu cerințe educaționale speciale. “Lipsește o procedură prin care studenții să fie încurajați să-și declare dizabilitatea. Nu se știe numărul exact al studenților cu dizabilități din Timișoara și atunci nici nu ști exact cum poți să-i ajuți, totul este un mister”, a explicat Ana Leu.

Proiectul va fi implementat în perioada 1 ianuarie  – 30 iunie 2014.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.