Un polițist a fost CONCEDIAT, iar alți trei au primit SANCȚIUNI, după...

Un polițist a fost CONCEDIAT, iar alți trei au primit SANCȚIUNI, după ce contrabandiștii au trecut ca prin brânză prin vama Moravița. Ce li s-a imputat

7
DISTRIBUIȚI

vama stamora moravita 2 pUn polițist de frontieră a fost dat afară, iar alți doi au fost sancționați, acestea sunt măsurile luate de conducerea Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara, după incidentul de zilele trecute de la Moravița, când două mașini pline cu țigări de contrabandă depozitate inclusiv la vedere a fost lăsată să intre în țară.

Inspectorul șef a dispus cercetarea prealabilă a şefului PTF Moraviţa, precum şi a trei agenţi din cadrul punctului de frontieră care s-au aflat în serviciu în data de 6 aprilie,  pentru a se stabili modul cum a fost efectuat controlul de frontieră asupra celor doua vehicule depistate cu țigări de contrabandă, după ce au intrat din Serbia, prin PTF Moravita şi dacă aceştia şi-au îndeplinit atribuţiile specifice.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că fapta celor trei agenţi se încadrează la “neglijenţă manifestată în îndeplinirea îndatoririlor de serviciu sau a  dispoziţiilor primite de la şefii ierarhici sau de la autorităţile anume abilitate de lege”.

”În urma cercetărilor efectuate s-au dispus următoarele măsuri: destituirea din politie a unui agent de poliţie de frontieră, sancţiune prevăzută de art.


58, lit. d) din Legea 360/2002 privind Statutul Poliţistului, cu modificările şi completările ulterioare şi art. 17, lit. e) din Ordinul M.A.I. nr. 400/2004, privind regimul disciplinar al personalului din M.A.I.; amânarea în gradul profesional următor pe o perioadă de un an pentru un alt agent, sancţiune prevăzută de art. 58, lit.c) din Legea 360/2002 privind Statutul Poliţistului, cu modificările şi completările ulterioare şi art. 17, lit. c) din Ordinul M.A.I. nr 400/2004, privind regimul disciplinar al personalului din M.A.I., respectiv mustrare scrisă pentru cel de-al treilea agent de politie de frontiera, sancţiune prevăzută de art. 58, lit. a) din Legea 360/2002 privind Statutul Poliţistului, cu modificările şi completările ulterioare şi art. 17, lit. a) din Ordinul M.A.I. nr 400/2004, privind regimul disciplinar al personalului din M.A.I. Procedura de cercetare prealabilă faţă de şeful PTF Moraviţa se află  în desfăşurare, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale ce se impun”, a informat Mihaela Leș, ofițerul de presă al ITPF Timișoara.

7 COMENTARII

 1. sa-i bage la bulau pe jigodii care au luat spaga de la zdrentele de traficanti…..si la vamesi ce masura sa luat????? doar si ei au luat cascavalu de la tiganu traficant???

 2. Incredibil dar adevarat – 74 de pasageri ai unei curse charter venite din Grecia au intrat in Romania fara a fi controlati de Politia de Frontiera la sosirea pe Aeroportul International „Traian Vuia” Timisoara.

  „Minunea” s-a petrecut, miercuri seara, la ora 23, cand dinspre Insula Zakynthos a venit o cursa a companiei aeriene Carpatair, care i-a transportat acasa pe romanii care si-au petrecut concediul acolo.

  La intrarea in terminalul de sosiri al aeroportului, turistii, printre care se afla si primarul Timisoarei Gheorghe Ciuhandu impreuna cu sotia, au fost intampinati de…doua gherete goale in care erau doar calculatoarele pornite.

  Dupa cateva secunde de uimire, valul de turisti a trecut de respectivul punct, intrand practic in tara fara a fi intrebati de vreun politist de frontiera cine sunt. Singurul lucru care i-a oprit pe turisti sa plece fara ca macar sa vada vreun om al legii au fost bagajele pe care au trebuit sa le astepte.

  Mai uimit decat turistii a fost capitanul aeronavei care, la intrarea in tara, a vrut sa-i salute pe politistii de frontiera, dar a ramas blocat cand a vazut ca vorbeste cu… calculatoarele.

  Dupa cateva minute, dintr-un birou pe care scria cu litere de-o schioapa „Accesul interzis” au aparut, rand pe rand, patru agenti ai Politiei de Frontiera, iesiti sa vada cine le tulbura linistea. Atat de uimiti au fost de aparitia pasagerilor incat nu s-au indepartat prea mult de biroul din care au iesit.
  „Ce faceti aici? De unde ati venit? Pe unde ati intrat?”, i-a intrebat rastit pe turisti un agent, care se fataia dintr-o parte in alta cu pistolul la curea.

  „De la greci. Pe usa. Buna dimineata. Greu, greu”, i-au raspuns amuzati pasagerii. Nici unul dintre cei care avea misiunea de a asigura „respectarea regimului juridic al frontierei de stat” nu a catadicsit macar sa-si preia postul de la intrarea in tara.

  Dupa o discutie cu o reprezentanta a companiei aeriene, politistii de frontiera i-au lasat pe toti cu gura cascata.

  Fara sa spuna vreun cuvant, fara sa faca vreun gest de a incerca sa verifice daca printre zecile de pasageri nu este vreun urmarit general sau vreun Passaris doi, cei patru agenti ai Politiei de Frontiera au facut stanga-n imprejur si au intrat in biroul dotat cu sistem de securitate a accesului.

 3. Un dealer de droguri din Nigeria a dat ţeapă justiţiei şi a luat închisoare cu suspendare. El a fost condamnat zilele trecute după ce a fost citat timp de doi ani la proces şi nu s-a prezentat la niciun termen de judecată.Nigerianul care şi-a bătut joc de poliţişti şi nu s-a prezentat la niciunul dintre cele 15 termene de judecată a fost condamnat la trei luni de închisoare cu suspendare şi trebuie să plătească statului român 1.000 de lei, cheltuieli de judecată. În plus, potrivit sentinţei, timp de doi ani Obi Innocent nu are voie să se angajeze în sistemul public din România. Instanţa a stabilit că Innocent este vinovat şi pentru că a trecut frontiera cu un document de identitate care aparţine altei persoane. Nigerianul Obi Innocent, de 23 de ani, are interdicţie de intrare pe teritoriul Austriei până în 2014 pentru că făcea trafic de cocaină, heroină şi cannabis.
  Poliţişti incompetenţi de pe aeroportul Traian Vuia: Traficantul de droguri Obi Innocent a fost judecat pentru că a reuşit să plece spre Viena de pe Aeroportul „Traian Vuia” din Timişoara, cu acte false. Nigerianul nu se putea legitima cu cele reale, pentru că avea interdicţie pe teritoriul Austriei. Înainte de îmbarcarea în avion, Obi a prezentat poliţiştilor de frontieră timişoreni un document de identitate al unui cetăţean austriac. Poliţiştii de frontiera foarte vigilenti nu au sesizat faptul că nigerianul nu seamănă cu cel din fotografia de pe actul de identitate şi l-au lăsat pe Obi să zboare spre Austria. Poliţiştii de pe aeroportul din Viena au depistat falsul imediat şi l-au returnat în aceeaşi zi pe nigerian pe aeroportul din Timişoara. Poliţiştii de frontieră români i-au făcut dosar penal pentru fals şi trecerea ilegală a frontierei de stat şi l-au eliberat la câteva ore după audieri.

 4. ” Infracţiuni de serviciu
  Art. 298

  Neglijenţa în serviciu

  Încălcarea din culpă de către un funcţionar public a unei îndatoriri de serviciu, prin neîndeplinirea acesteia sau prin îndeplinirea ei defectuoasă, dacă prin aceasta se cauzează o pagubă ori o vătămare a drepturilor sau intereselor legitime ale unei persoane fizice sau ale unei persoane juridice, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 3 ani sau cu amendă. ”

  Detalii: http://legeaz.net/noul-cod-penal/art-298

 5. zaher.pentru cultura ta generala lista de pasageri a fost verificata inainte de a ateriza avionul dobitocule,si in avionul ala erau doar cetateni romani care plecasera in vacanta cu o saptamina inainte si doua saptamni in functie de ce pachet de vacanta aveau.Toti au fost vefificati cand au plecat din tara asa ca poti sa dormi linistit, la Aeroport se face treaba!!! Daca evadeaza Passaris vei fii anunta personal de domnul care i-a invitat pe pasageri sa intre in tara fara sa astepte venirea politistilor la gherete!!!!!!!!!!

  p.s.avionul a aterizat cu zece minute mai devreme si nu a fost anuntat de turnul de control,probabil ca se uitau la meciul Steaua-Bate Borisov!! Na, ca ai aflat enigma…..

 6. Daaa,sigur, pe Furcea il vor executa ….ma lesi mai Mihaela Les .
  La cat patruleaza infatuatul asta de furcea gabita la poponarul de Mariusica popara ,sigur v-a lua cel mult mustrare – dojenire – nana la funduletul gol …
  Bleah…
  Doar trebuie sa recupereze gaura de cateva zeci de mii din bozonare facuta de idiotii aia care nu au avut altceva de lucru decat sa-si faca treaba!!!
  Unde esti tu Tepes Doamne???

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.