După ce a redus facturile la energia electrică cu 50 la sută,...

După ce a redus facturile la energia electrică cu 50 la sută, Universitatea de Vest vrea să facă economii și la gaze naturale. Ce soluție a găsit

0
DISTRIBUIȚI

pirtea

Universitatea de Vest din Timișoara a găsit o soluție extrem de eficientă prin care să reducă cheltuielile. De la începutul acestui an, instituția de învățământ superior a renunțat la contractul cu Enel și a decis să cumpere energie electrică de pe platforma Bursei de Mărfuri, iar economiile sunt substanțiale.

Astfel, Universitatea de Vest a realizat o economie de 48 % la factura de energie electrică în luna martie a acestui an, față de aceeași lună a anului precedent.


Dacă în martie 2013, UVT plătea pentru curent peste 44.000 de euro, în luna trecută, factura a fost de 23.000 de euro.

Totuși, reprezentanții universității de stat timișorene nu se opresc aici. Chiar în momentul de față, UVT se află în procedura de achiziție și licitație, tot pe Bursa de Mărfuri, pentru cumpărarea de gaze naturale la un preț redus față de cel actual.  Potrivit reprezentanților universității, procedurile sunt estimate a fi finalizate în decursul acestei luni.

“Ne-am propus reducerea și eficientizarea cheltuielilor, fără a afecta activitatea Universității. Iată că rezultatele se văd prin cumpărarea energiei electrice de pe bursă. Mergem și mai departe și vizăm achiziția de gaze naturale de pe Bursă, la un preț mai mic decât cel pe care îl plătim acum. Profităm de concurența de pe piață pentru a eficientiza cât mai mult utilizarea banilor”, a declarat Marilen Pirtea, rectorul Universității de Vest din Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.