EXCLUSIV Macaraua GIGANT, mai înaltă decât Catedrala Mitropolitană, va pleca spre Dunăre...

EXCLUSIV Macaraua GIGANT, mai înaltă decât Catedrala Mitropolitană, va pleca spre Dunăre cu escortă specială. Ce restricții a impus poliția

2
DISTRIBUIȚI

foto 2

Macaraua–gigant construită la Timișoara, la Prompt SA, pleacă marți spre  șantierul unde va fi instalată pentru a ajuta la construcția navelor. Corpul macaralei, lung de 31 m, lat de 7,5 m și  cântărind 100 tone greutate, va fi transportat pe trailere pe pe DN 6, de la Timișoara până la Drobeta Turnu Severin.


Plecarea e programată la miezul nopții de marți. În acest sens, Poliția Caraș Severin a lansat un apel către conducătorii auto, pentru a  respecta indicațiile polițiștilor rutieri.

Macaraua construită la Grupul de firme Prompt – UMT  este o premieră națională – cea mai mare macara pentru șantierele navale. Potrivit oficialilor companiei, aceasta e cu șase metri mai înaltă decât cea  mai înaltă clădire din Timișoara, Catedrala Mitropolitană.

Așa cum arătam în luna februarie, macaraua va fi, în final, cam cât Catedrala Mitropolitană.  Specialiștii care au lucrat la realizarea ei explică faptul că aceasta are numai mecanismul de deplasare cu o lungime de 38 de metri (mai mare cu opt metri decât balena albastră, cel mai mare animal din lume) şi are la bază 64 de roţi.

Macaraua este realizată conform ultimelor noutăți mondiale și europene în materie de instalații de ridicat de acest tip, folosindu-se oțeluri speciale.

2 COMENTARII

  1. Bine dar in articol nu zice cati stau sa astepte cu anii dupa materialele livrate si neplatie de Prompt. Prompt-ul se alege cu gloria si altii cu paguba.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.