Horia Colibășanu urcă astăzi la peste 8.000 de metri. În ce club...

Horia Colibășanu urcă astăzi la peste 8.000 de metri. În ce club select se pregătește să intre alpinistul. UPDATE Echipa a ajuns pe Shisha Pangma

0
DISTRIBUIȚI

IMGP1161Horia Colibășanu este mai aproape de Everest. Astăzi, echipa din care face parte și timișoreanul va ataca vârful Shisha Pangma, unul din cei mai periculoși optmiari ai lumii. Această ascensiune e ultima etapă înaintea atacării Everestului și are rol de antrenament și aclimatizare la atmosfera rarefiată de la peste 8.000 de metri.

Timișoreanul Horia Colibășanu și partenerul său de ascensiune, slovacul Peter Hamor, împreună cu bucureșteanul Justin Ionescu, au pornit azi dimineață spre vârful Shisha Pangma (8.027 metri) din Himalaya, Tibet.


Ei au plecat din Tabara 3, aflată la o altitudine de 7.400 de metri, unde au ajuns cu bine, marți.

Greul expediției Everest 2014 a început în prima săptămână din aprilie, când cei trei alpiniști au ajuns în Tibet, unde au început a doua fază a aclimatizării pentru Everest, pe vârful de 8.000 de metri – Shisha Pangma (8.027 m).

Horia Colibășanu și Peter Hamor vor încerca să urce pe vârful Everest pe ruta nordică, în stil alpin – fără oxigen suplimentar sau ghizi (șerpași). Dacă vor reuși, membrii echipei vor intra într-un club select: din cele peste 5.650 de ascensiuni reușite ale Muntelui Everest, doar 173 au fost realizate fără oxigen suplimentar, adică 3%, potrivit lui Eberhard Jurgalski, o autoritate în domeniu. Horia își propune să includă România pe lista națiunilor cu această performanță.

La 37 de ani, stomatologul timișorean Horia Colibășanu este singurul român care a reușit ascensiunea vârfurilor Annnapurna, K2 și Dhaulagiri fără oxigen suplimentar și fără șerpași.

UPDATE Site-ul lui Horia Colibășanu a anunțat că grupul a reușit să atingă vârful Shisha Pangma, de 8.027 metri, la ora României 9.00. Acesta este cel de-al șaptelea munte peste 8.000 de metri cucerit de alpinistul timișorean.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.