„Incendii” pentru o cauză bună. Seară cu condimente orientale și film, la...

„Incendii” pentru o cauză bună. Seară cu condimente orientale și film, la Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

afis Incendies mic copy
O incursiune delicioasă în bucătăria orientală. Aceasta e propunerea serii de azi, 30 aprilie, din partea „Peliculei Culturale”. De la ora 19.00, la la galeria Calpe din Bastionul din Timișoara va fi proiectat filmul Incendii, în regia lui Denis Villeneuve.

Bilete de acces la film sunt culori acrilice, pensule si pânze pentru pictură, care vor fi folosite pentru a organiza de 1 iunie un atelier de pictură la Centrul pentru minori „Sfântul Nicolae”, împreună cu aRtelierul de idei. Centrul „Sfântul Nicolae” sprijină 55 de copii, având ca misiune reducerea numărului tinerilor care trăiesc pe străzile Timişoarei, prin resocializare şi reinserţie socială.

“Miercuri seara sunteți așteptați la Galeria Calpe, la o reuniune interdisciplinară a artelor: arta cinematografică, arta culinară și arta plastică de cea mai bună calitate, prezentate în prim plan pentru dumneavoastră”, a declarat Nicoleta Ciocov, reprezentanta Peliculei Culturale.

Filmul „Incendii” se bazează pe piesa de teatru cu același titlu, scrisă de dramaturgul libanezo-canadian Wajdi Mouawad, care a asistat el însuşi la începutul războiului civil din Liban.


În 1975, pe când avea șase ani, a fost martorul unui atac al unui autobuz plin cu civili, scenă repovestită în piesă şi în film. Filmul a obţinut 36 de premii, o nominalizare la Oscar şi un scor de 8.2 puncte pe IMDB.

”Introducerea în atmosfera orientală a filmului va fi realizată printr-o scurtă lecție despre mirodenii arăbești și o degustare de preparate, care le va pune în valoare savoarea. Vom afla care sunt cele mai folosite mirodenii în tările arabe, la ce tipuri de mâncăruri se folosesc, ce efecte au ele asupra alimentelor, dar și asupra organismului. Lecția despre mirodenii va fi susținută de Restaurantul Vegetarian Quinoa, care surprinde prin combinații moderne și rețete tradiționale de mâncăruri vegetariene, vegane și raw”, a mai adăugat Nicoleta Ciocov.

Reputatul istoric bănățean Ioan Hațegan este invitat pentru a vorbi despre valoarea arhitecturală şi istorică a Bastionului Therezia, iar Călin Petcana va prezenta povestea frumoasei galerii pe care o administrează.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.