Încep înscrierile la grădiniță! Câte locuri sunt disponibile la Timișoara

Încep înscrierile la grădiniță! Câte locuri sunt disponibile la Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

gradinita-640x425

Potrivit reprezentanților Inspectoratului Școlar Timiș, toți micuții care vor merge și în anul următor la grădiniță, indiferent de grupă, trebuie să fie reînscriși.

Aproximativ 7.200 de locuri sunt disponibile în grădinițele din Timișoara, la toate cele trei grupe. Dintre acestea, 2.000 sunt destinate micuților care vor merge din toamna acestui an în grupa mică, pe care pot fi înscriși copii care au împlinit vârsta de trei ani.

“În această săptămână se desfășoară reînscrierea copiilor la grădiniță, fiindcă avem de a face cu o formă de învățământ care nu este obligatorie și, ca atare, ca să știm numărul exact de locuri, trebuie reînscriși cei care au frecventat anul trecut grădinița”, a explicat Francisc Halasz, inspector școlar general adjunct în cadrul ISJ Timiș.

Înscrierile în grupa mică au loc în perioada 23 aprilie – 9 mai, iar reprezentanții ISJ Timiș dau asigurări că sunt locuri suficiente în grădinițe.


“Avem locuri suficiente, dar și foarte mulți doritori. Pe mediul rural nu se pune problema să nu fie înscriși toți copiii la grădiniță, dar la Timișoara, cel mai probabil, părinții se vor înghesui, la fel ca la înscrierile în clasa pregătitoare, la anumite grădinițe, fiecare părinte va avea o anumită preferință. Și la Timișoara sunt locuri destule, doar că nu știm exact câți copii se vor înscrie la fiecare grădiniță”, a precizat Aura Danielescu, inspector școlar general adjunct.

Potrivit legii, pot fi înscriși cel mult 20 de copii într-o grupă. Totuși, în grădinițele preferate de părinți, unde adresabilitatea este mare, acest număr este depășit. Dar reprezentanții ISJ Timiș spun că în realitate nu vin mai mult de 20 de copii la grădiniță în fiecare zi, și asta pentru că nu este obligatoriu învățământul preșcolar și, mai ales în timpul iernii, o bună parte din copii lipsesc din cauza răcelilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.