Încep lucrările la noul corp de clădire al Spitalului de Copii, cu...

Încep lucrările la noul corp de clădire al Spitalului de Copii, cu bani doar de la municipalitate. Vezi firma cărui liberal a câștigat licitația

1
DISTRIBUIȚI

Spitalul-de-copii-Louis-Turcanu-640x421

Lucrările la noul corp de clădire al Spitalului de Copii “Louis Țurcanu” din Timișoara vor începe în cel mult o lună, a anunțat, astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, primarul Nicolae Robu. Edilul șef a precizat că a fost semnat contractul de execuție al lucrărilor, care vor fi realizate de către firma timișoreană Prompt, firma liberalului Mihai Olariu, și se ridică la suma de aproape 40 de milioane de lei, fără TVA.

În condițiile în care cei cinci milioane de lei primiți anul trecut de la Guvern pentru începerea lucrărilor au fost pierduți, reprezentanții municipalității s-au angajat că vor finanța din fondurile proprii construcția corpului B al celui mai mare spital pentru copii din vestul țării. Totuși, Nicolae Robu recunoaște că va fi foarte greu să facă asta, iar ca să ducă la bun sfârșit proiectul într-un timp cât mai scurt ar fi nevoie să renunțe la alte proiecte importante pentru oraș.

Totuși, edilul șef speră că Guvernul va aloca măcar o parte din bani pentru finalizarea lucrărilor.


“Guvernul nu este angrenat prin niciun act cu finanțarea acestui obiectiv. Ne dorim ca Guvernul să demonstreze efectiv că acordă importanță Timișoarei alocând fonduri pentru acest obiectiv acum, când e nevoie de bani, și nu într-o etapă în care nu exista nici măcar studiu de fezabilitate. Atunci s-au alocat bani pentru o idee”, a explicat primarul Timișoarei.

Tot în ceea ce privește cei cinci milioane de lei oferiți de Guvern anul trecut, Nicolae Robu nu crede că acești bani au fost într-adevăr alocați. “Eu nu am văzut până în momentul de față vreo Hotărâre de Guvern care să stea la baza alocării de fonduri pentru acest obiectiv. În toată experiența mea de până acum, atunci când guvernul se implică în finanțarea de obiective de investiții, acel obiectiv este asumat printr-o Hotărâre de Guvern și apoi apare multianual o fișă de obiectiv în legea bugetului. Nu am văzut până la ora actuală așa ceva, nu spun că nu există, doar că nu am văzut-o. În timp ce unii vorbesc, alții fac”, a mai ținut să precizeze Nicolae Robu.

Noul corp de clădire al Spitalului de Copii “Louis Țurcanu” va fi finalizat în cel mult doi ani.

1 COMENTARIU

  1. Daaaa … noul corp de cladire pt spital era mai putin important decat intersectia din complexul studentesc.Pana la coada nu mai pricep .. au luat tig…. rromii spitalul de copii sau nu? Ca eu tot trec pe acolo si ma uit dar tot a spital arata…. !!! Sa-i ajute Dumnezeu pe indivizii care au evacuat copii din spital …TOT IN SPITAL SA_SI TRAIASCA TOT RESTUL VIETII LOR … ca vad ca asta si-au dorit. EI ,,,COPII LOR … SI TOT NEAMUL LOR PANA LA A SAPTE-A GENERATIE AMIN !!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.