Inspectoratul școlar primește bani de la Uniunea Europeană ca să îmbunătățească rezultatele...

Inspectoratul școlar primește bani de la Uniunea Europeană ca să îmbunătățească rezultatele elevilor din Timiș la Evaluarea Națională și Bacalaureat

0
DISTRIBUIȚI

meditatii-copy

Nemulțumiți că elevii din județul Timiș obțin an de an rezultate dezastruoase la Evaluarea Națională și Bacalaureat, inspectorii școlari au găsit o ultimă soluție care să crească notele copiilor. În parteneriat cu Inspectoratul Școlar Mehedinți, ISJ Timiș a atras peste 12 milioane de lei de la Uniunea Europeană, bani cu care vor fi plătiți sute de dascăli pentru a face meditații gratuite cu elevii care se pregătesc de cele mai importante examene din viața lor.

Aura Danielescu, inspector școlar adjunct în cadrul ISJ Timiș, a precizat că este vorba despre două proiecte.


Primul are o valoare de peste șase milioane de lei și se derulează timp de 18 luni. “Proiectul vizează pregătirea suplimentară a elevilor pentru promovarea cu succes a Evaluării Naționale. În primul an vor fi implicate 20 de școli din județul Timiș și alte 20 din județul Mehedinți, iar în următorul an, activitatea va fi extinsă spre încă 33 de școli din cele două județe”, a explicat Aura Danielescu.

Cel de-al doilea proiect, implementat tot în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Mehedinți, are de asemenea o valoare de peste șase milioane de lei. În cadrul acestuia, 4.200 de liceeni din clasa a XII-a din cele două județe, care se pregătesc să susțină “examenul maturității”, vor primi meditații gratuite din partea a 240 de profesori.

“Nu se știu încă școlile care vor fi incluse în proiecte. Cert este că elevii vor avea parte de meditații gratuite sâmbăta și duminica, dar și în timpului săptămânii, în funcție de orarul pe care îl au”, a mai spus Aura Danielescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.