Învierea lui Hristos, sărbătorită cu Lumină de la Ierusalim şi pilde despre...

Învierea lui Hristos, sărbătorită cu Lumină de la Ierusalim şi pilde despre sângele martirilor ortodocşi din Siria

2
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-712331046">

catedrala 111

Câteva mii de timișoreni s-au strâns la Catedrala Mitropolitană să ia Lumina Sfântă de la Ierusalim ( adusă special prin grija Patriarhiei), la slujba de Înviere. Cu sutele au umplut lăcașul de cult, restul au stat afară și s-au rugat, ori și-au etalat coafurile fistichii și hainele de petrecere.

Ca de fiecare dată în ultimii ani evenimentul religios este pentru unii doar o mondenitate care trebuie bifată. Așa se face că au venit și s-au închinat cu lumânări în mâini rromi care în restul timpului sunt neorpotestanți, ori tineri plecați din cartiere cu gașca și bani de ieșit în club. S-au amestecat printre puținii oameni politici și câțiva muncitori de la Retim, care, la finalul programului au intrat direct în biserică, să se bucure de sărbătoare.

Câteva sute de oameni au urmat procesiunea condusă de Arhiepiscopul Timișoarei, PS Paisie Lugojeanul, care a  mers până în Piața Victoriei. Înaltul prelat s-a urcat apoi pe eșafodajul construit special pe treptele Catedralei și a vorbit mulțimii. A explicat că venirea Sfintei Lumini în cetatea Ierusalimului, este un ”semn” pe care ni-l dă Isus Hristos, ”pentru cei care se îndoiesc, pentru cei care caută, pentru cei care nu au aflat încă despre faptul că Isus Hristos este ziditorul nostru”.

Două lecții de istorie: ortodocșii executați în Siria și martirii Brâncoveni

Predica de Înviere a continuat cu o veritabilă lecție de istorie care a răsunat în toate colțurile Pieței Victoria. De la balcoanele blocurilor, cu lumânări aprinse în mâini timișorenii au aflat că în secolul XXI creștinii ortodocși sunt încă prigoniți în modul cel mai barbar. ”Auzim despre sângele vărsat în Siria, despre sutele și miile de creștini care mor. Anul trecut peste 1.300 de creștini ortodocși în Siria au murit prin decapitare doar pentu că au mărturisit credința lor în Isus Hristos. Pe noi nu ne poate împiedica nimeni să ne rugăm (…) așa cum se întâmplă în Siria, nu ne împușcă încă nimeni, și putem  să venim să îngenunchem în liniște și să lăsăm jertfa noastră de rugăciune înaintea lui Dumnezeu. Aceia care mărturisesc credința lor în Isus Hristos sunt martiri care au înțeles că viața lor nu este nimic fără El. Sfântul Sinod al Bisericii noastre a declarat anul acesta anul omagial dedicat Sfintei Spovedanii și Sfintei Euharistii ca a Sfinților Împărați Martiri Brâncoveni, care  s-au jertfit și sunt mucenici mărturisitori pentru credința în Isus Hristos. Anul 1714, la 15 august, să luăm  bien aminte: Voievodul Țării Românești, Constantin Brâncoveanu, a privit  cum fiii săi – Constantin, Ștefan, Radu și Matei sunt duși la moarte și li s-au tăiat capetele doar pentru că au spus că nu se leapădă de credința în Isus Hristos. Și apoi a urmat și voievodul al moarte” – a arătat PS Paisie.  Mesajul lui către timișoreni a fost simplu: să nu se mai opună orelor de religie în școli și să intre mai des în biserică.  Tot el a transmis și ”binecuvântarea și dragostea părintească” din partea ÎPS Nicolae, Mitropolit al Banatului. Și încă ceva: ”Să știți că bucuria praznicului Învierii nu este nici băutură, nu este nici mâncare, nu este nici îmbuibare, nu este nici muzică, nu este nici dans. Bucuria Învierii este petrecerea împreună în rugăciune. (…) Amin”.

2 COMENTARII

 1. – Hristos a inviat!

  – Doamne ajuta! Adevarat ca a inviat! Suntem recunoscatori pentru CEL MAI MARE MIRACOL AL LUMII, care ne ridica la o alta dimensiune spirituala!

  Aminteste-ti mereu:

  Vegheaza asupra gandurilor tale, ele vor deveni cuvinte.
  Vegheaza asupra cuvintelor tale, ele vor deveni fapte.
  Vegheaza asupra faptelor tale, ele vor deveni obiceiuri.
  Vegheaza asupra obiceiurilor tale, ele vor deveni un caracter.
  Vegheaza asupra caracterului tau, el va deveni destinul tau.

  Voia lui Dumnezeu nu te va duce niciodata acolo unde Harul lui Dumnezeu nu te va pazi…

  Si apoi – uite „invatatura” din exemplul personal – :
  Ceea ce fac cu harul meu, este darul meu pentru Dumnezeu!

  Rugaciunea necesara: „Doamne Dumnezeule,Tata Ceresc, Creator Divin, Tata si Mama, si Fiu deopotriva, daca eu si familia mea, rudele mele, mosii si stramosii mei, Ti-au gresit tie, de la Creatie si pana astazi, te rog, Doamne, iarta-ma si iarta-i, Doamne, te rog, sterge, purifica, curata, vindeca, indeparteaza toate amintirile dureroase, programele ascunse, energiile si vibratiile negative, elibereaza-ma pe mine (prenumele) de toate programele negative din trecut, transforma toate aceste programe si energii nedorite in lumina pura, din aceasta viata, din oricare dimensiune pana la esenta fiintei ……(prenumele).Te rog, Doamne, inlocuieste aceste programe negative trimise in lumina, cu programe de iubire neconditionata, sanatate si vitalitate maxima, prosperitate, abundenta, iubire si armonie. Ma iert, ma iubesc, binecuvantez trecutul, prezentul si viitorul pe numele……. Multumesc, Doamne, asa este si asa va fi. Amin”.

  „In crearea realitatii individuale, controlul gandului sau ceea ce unii numesc rugaciune, inseamna totul.

  Rugaciune?

  Controlul gandului este forma cea mai inalta de rugaciune. De aceea, ganditi-va numai la lucruri bune si la ceea ce este drept. Nu zaboviti in negativitate si in intuneric. Si, chiar si in momentele cand totul va apare in negru – in special in acele momente – straduiti-va sa vedeti numai perfectiunea, exprimati-va numai recunostinta si apoi imaginati-va numai acea manifestare a perfectiunii pe care o alegeti pentru momentul urmator.

  In aceasta formula se gaseste linistea. In acest proces se gaseste pacea. In aceasta constienta se gaseste bucuria.”

  (Neale Donald Walsch, Conversatii cu Dumnezeu – vol. III, Editura For You)

  SARBATORI PASCALE BINECUVANTATE,

  Va doreste Claudia Dia,
  De la http://www.fiiomintreg.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.