Iubitorii mersului pe două roți, invitați la Pedalarea de Primăvară. Cum pot...

Iubitorii mersului pe două roți, invitați la Pedalarea de Primăvară. Cum pot să-și arate dragostea pentru bicicletă și ce surprize li se pregătesc

0
DISTRIBUIȚI

biciclete-verde-4-4-640x426

Echipa “Verde pentru Biciclete” îi așteptă pe bicicliștii din oraș, duminică, la Pedalarea de Primăvară, prima plimbare pe două roți organizată în acest an de asociație. În orașul de pe Bega se află cea mai puternică comunitate de bicicliști din țară, iar inițiatorii mișcării consideră că acest lucru se explică prin faptul că timișorenii iubesc bicicleta.

Tocmai de aceea, dragostea este tema Pedalării de Primăvară din acest an, iar organizatorii și-au propus să celebreze acest sentiment. În acest sens, bicicliștii sunt invitați să-și arate dragostea lor într-un mod inedit: să agațe lacăte de o bicicletă creată special în acest scop și să păstreze cheia, adaptând modelul podurilor iubirii din marile orașe ale lumii. Timișorenii sunt îndemnați să aducă orice tip de lacăt, personalizat sau nu cu numele lor.

Întâlnirea bicicliștilor va avea loc duminică, de la ora 10.00, pe platforma Timco, iar ca element de noutate, înainte de plecarea la plimbare, bicicliștii vor face câteva exerciții de încălzire. Mai mult, bicicliștii se pot înscrie și într-o tombolă, putând să câștige abonamente de fitness sau premii care constă în trei vouchere în valoare de 700 de lei pentru recondiționarea bicicletei în Atelierul Bicicle TeMe.

Tot înainte de pedalare, Alex Baciu a pregătit atelierul “Pimp my Bike” pentru cei care doresc să-și personalizeze bicicletele, iar Daniela Cășuneanu va pregăti o lucrare de bodypainting pentru a arăta o metamorfoză om-bicicletă.

Emil Cristescu, inițiatorul mișcării “Verde pentru Biciclete”, a afirmat, astăzi, că Pedalarea de Primăvară vine și cu o noutate.


Pentru prima dată, elevii de la Liceul Teoretic “Nikolaus Lenau” participă oficial la pedalare, iar în schimb vor beneficia de o zi liberă de la școală în Săptămâna Altfel. “Este o premieră. Dacă colaborarea va fi cu succes, vom propune astfel de parteneriate la cât mai multe școli din oraș. Ne bucură faptul că anul acesta va începe construcția pistei pe malurile Begăi care leagă Timișoara de Serbia, dar se vor realiza și 20 de kilometri de piste de biciclete noi, împreună cu un sistem de închiriere a bicicletelor pentru transportul public”, a precizat Emil Cristescu.

Traseul Pedalării de Primăvară este: Calea Circumvalațiunii – Strada Gheorghe Lazăr, Strada Gheorghe Dima – Strada Oituz – Bulevardul Take Ionescu – Strada Simion Bărnuțiu – Calea Dorobanților – Strada Andrei Șaguna – Strada Baba Dochia – Strada Ștefan Octavian Iosif – Strada Ștefan cel Mare – Calea Stan Vidrighin – Bulevardul Iosif Bulbuca – Bulevardul Liviu Rebreanu – Strada Drubeta – Strada Independenței – Bulevardul Mihai Viteazu – Strada 20 Decembrie 1989 – Bulevardul Constantin Diaconovici Loga – Bd. Republicii – Calea Circumvalațiunii – Timco. În total, vor fi parcurși aproximativ 14 kilometri, la pedalare fiind așteptați peste 3.000 de bicicliști.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.