La ce metodă au recurs mai mulți părinți pentru a convinge directoarea...

La ce metodă au recurs mai mulți părinți pentru a convinge directoarea unei grădinițe din Timișoara să le înscrie copiii în grupa mică

0
DISTRIBUIȚI

securedownload (1)

Înscrierile la grupa mică în grădinițe au început de aproape o săptămână. La fel ca la înscrierile la clasa pregătitoare, părinții își doresc neapărat să-și dea odraslele la o anumită grădiniță, iar pentru asta recurg la tot felul metode.

La zecile de grădinițe de stat din Timișoara sunt disponibile peste 7.400 de locuri, motiv pentru care reprezentanții Inspectoratului Școlar Timiș dau asigurări că niciun copil nu va rămâne pe dinafară.


Totuși, la unele grădinițe din oraș există o bătălie mare pe locuri. Cornel Petroman, inspectorul școlar general al județului Timiș, a precizat că cea mai “vânată” grădiniță din Timișoara este cea cu program prelungit “Nikolaus Lenau”, aflată în centrul orașului, fiind singura din oraș cu predare în limba germană.

Aici sunt disponibile 75 de locuri, dar cererile sunt cu mult mai multe. În aceste condiții, cei care au prioritate la înscriere vor fi părinții care depun la dosar și o adeverință de la Forumul German din care să reiese că sunt etnici germani. Pentru a fi mai convingători în fața conducerii că sunt de etnie germană, unii părinți chiar au decis să-i vorbească directoarei la înscriere doar în nemțește, ca să fie mai convingători. “Este pentru prima dată în ultimii zece ani când părinții vin și vorbesc cu directoarea în limba germană pentru înscrierea copiilor”, a precizat, astăzi, Cornel Petroman, inspectorul școlar general al județului Timiș.

Potrivit directoarei grădiniței de la “Nikolaus Lenau”, Miralda Beleiu, cele 75 de locuri disponibile  la grupa  mică la grădiniță au fost deja ocupate, dar se gândește, la fel ca în anii precedenți, să ceară de la ISJ Timiș o suplimentare a locurilor. Astfel, într-o grupă este posibil să învețe chiar și 37 de copii, de care se ocupă două educatoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.