Lansare de carte şi concerte la cea de-a cincea ediţie a Festivalului...

Lansare de carte şi concerte la cea de-a cincea ediţie a Festivalului Internaţional BluesFest din Lugoj FOTO

0
DISTRIBUIȚI

jazzlugoj (4)

Cea de-a cincea ediţie a Festivalului Internaţional de Blues „BluesFest“, desfăşurată ieri la Teatrul Municipal din Lugoj, a oferit amatorilor genului concerte cu Peter&Pan Duo Acustic, din Szeged (Ungaria) şi Left Overs (Lugoj), evenimentul incluzând şi lansarea cărţii “Peste Rock şi după Roll” a publicistului şi omului de televiziune timişorean Mimo Obradov.

Peter&Pan Duo Acustic este format din nucleul formaţiei Pumpkins Trio, formaţie ce a fost prezentă la ediţia a treia a festivalului de la Lugoj, în 2011, şi care s-a bucurat de un mare success la publicul lugojean. În formulă de duo, ei au abordat un repertoriu format din “evergreen-uri” ale anilor ‘50, ‘60 şi ‘70.

Left Overs a apărut pentru prima oară pe scenă în această formulă, fiind trupa formată de Cezar Costescu, după perioada Logic. Fost “Cel mai bun chitarist al anului“, în 1986, la Festivalul Rock de la Ramnicu Vâlcea, Cezar Costescu reporneşte pe anevoiosul drum al trupelor de rock, scriind un nou capitol al vieţii rock lugojene. Proiectul este format din Cezar Costescu (ex-Logic) – chitară, Alina Onea – voce, Mihai Subota (ex-Reversed) – bas, Dana Marcu (ex-Lucian Crista Trio) şi Marius Bosneac (ex-Anarhia, Lunatic) – tobe şi abordează stilul blues-rock.

„Este a cincea ediţie a Blues Fest.


Anul acesta a fost o mică problemă financiară. Şi asta fiindcă la noi, la bugetari, nu se ştie decât foarte târziu cum stăm cu alocarea fondurilor. În ceilalţi ani am ţinut gala timp de două zile, dar anul acesta ne-am dorit foarte mult să nu pierdem o tradiţie. La prima ediţie a festivalului am beneficiat de ajutorul regretatului Bela Kamocsa. Oricum, ne bucurăm foarte mult că am reuşit să organizăm şi în acest an această manifestare“,  ne-a declarat Augustin Bercean, din partea organizatorilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.