Liderul Al-Qaida îndeamnă la răpirea occidentalilor în scopul eliberării deţinuţilor jihadişti

Liderul Al-Qaida îndeamnă la răpirea occidentalilor în scopul eliberării deţinuţilor jihadişti

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1491904817">

(FILES) -- A TV grab from the Qatar-base

Liderul Al-Qaida, Ayman al-Zawahiri, a îndemnat din nou la răpirea occidentalilor, în special americani, pentru a obţine eliberarea deţinuţilor jihadişti, a anunţat vineri centrul american de monitorizare a site-urilor islamiste SITE.

În partea a doua a unui interviu acordat As-Sahab, organul mediatic al Al-Qaida, liderul Al-Qaida a fost întrebat despre modul în care „musulmanii şi mujahedinii” ar trebui să acţioneze pentru a elibera combatanţii deţinuţi.

„Eu le recomand să captureze occidentali, în special americani, pentru a-i schimba cu prizonieri” jihadişti, a afirmat el.

Recent, Ayman al-Zawahiri, a dezminţit că şi-a schimbat ideologia, aşa cum îl acuză un grup de jihadişti, şi a făcut apel la unitate împotriva regimului lui Bashar al-Assad.

Această declaraţie are loc în timp ce un război fratricid între grupări armate a provocat deja mii de morţi din ianuarie în zonele din nordul ţării care au ieşit de sub controlul Damascului.

Zawahiri a afirmat că regimul sirian s-a infiltrat în grupările jihadiste pentru a crea diviziuni, potrivit SITE, care a tradus interviul oferit As-Sahab, organismul mediatic al Al-Qaida.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.