Locuințele sociale de pe strada Polonă nu vor fi date încă în...

Locuințele sociale de pe strada Polonă nu vor fi date încă în folosință. Ce noi reguli a instituit primarul Robu

0
DISTRIBUIȚI

saiftimsa_2030_blocurijimbolia-640x413

Săracii cu pretenţii nu sunt pe gustul primarului Timişoarei Nicolae Robu. Acestea ar putea aplica măsuri extreme împotriva mofturoșilor aflați pe listele de așteptare pentru locuințe sociale. La conferința de presă de astăzi, edilul a oferit noi detalii despre blocul de locuințe din strada Polonă cumpărat recent de la BRD prinr-un birou de executori judecătorești.

„Nu am fost mulțumiți de starea în care se prezentau o parte din unitățile locative datorită unor vandalizări care au avut loc acolo în perioada imediat premergătoare licitației la care am participat. Când am costatat că starea blocului nu era așa cum ne-a fost prezentată, am cerut BRD fie să anulăm licitația, fie să se angajeze să aducă toate unitățile locative și spațiile comune la o stare impecabilă.


S-a mers pe soluția a doua, iar reprezentanții primăriei au făcut recepția blocului”. Legat de cei care vor ocupa spațiile, edilul a lămurit că „desigur sunt unități locative cu o suprafață mică și ele nu se pretează pentru a trăi în ele familii cu copii. Continuăm să facem acestă popularizare, avem 34 de cereri și ele vor fi în perioada următoare aprobate. Nu am vrea să dăm drumul până nu avem un grad de ocupare mai mare pentru a nu avea stricăciuni. Vreau să precizez că vom începe să oferim după ce tragem linie, ne vom adresa noi celor aflați pe listele de locuințe. Există 1.859 de cereri de la tineri căsătoriți, 338 pentru persoane crescute în instituții de ocrotire a minorilor, 230 de cereri de la pesnionari și 2.809 cereri de la diverse cazuri sociale . Nimeni nu a mai făcut ordine, sunt oameni care sunt și de 20 de ani. Vrem să facem ordine, am numit un nou șef . Ne vom adresa apoi celor pentru care aceste locuințe din strada Polonă ar putea fi potrivite în sensul că nu au copii și dacă refuză să locuiască acolo pe motiv că sunt mai la marginea Timișoarei situate locuințele atunci le vom aplica corecții de rigoare în ceea ce privește poziția din listă. Nu putem să îi eliminăm din listă, eu i-aș elimina, dar am aflat că nu se poate”. Locuințele din blocul BRD au 14 mp. Pentru ocuparea lor viceprimarul Traian Stoia a promis că vor avea întâietate aplicanții cu studii superioare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.