Lucrările la căminul de lux al Universității de Vest stagnează. Din ce...

Lucrările la căminul de lux al Universității de Vest stagnează. Din ce motiv stupid nu se începe construcția, deși universitatea are fondurile necesare

0
DISTRIBUIȚI

camin-uvt

Doar promisiuni din partea Guvernanților în ceea ce privește construcția căminului de lux al Universității de Vest din Timișoara, la care s-a pus piatra de temelie în vara anului trecut. Marilen Pirtea, rectorul universității de stat timișorene, estima că lucrările vor fi finalizate în cel mult trei ani.

Căminul ar fi trebuit construit 100 % din fonduri de la Guvern, dar Universitatea de Vest a primit doar două tranșe de 2,9 milioane de lei în ultimul an. În aceste condiții, lucrările stagnează la căminul de lux din Complexul Studențesc.


Marilen Pirtea a explicat, însă, că universitatea ar avea în jur de șase milioane de lei în cont, pe care instituția i-a generat, dar aceștia nu pot fi folosiți.

“Dacă Guvernul ne-ar lăsa să consumăm banii pe care Universitatea de Vest i-a produs, pe care-i avem în sold în momentul de față și stau inactive, noi am putea face din puterile noastre căminul. Nu am avea nevoie de banii lor, dar există o lege care spune că nu ne putem folosi de banii proprii. Acești bani pe care universitatea îi generează și îi aduce în sold devin bani publici și nu pot fi folosiți. Dacă noi am genera banii anul ăsta și i-am mânca pe toți, este ok. Dacă mai pun deoparte din ei, foarte bine fac, doar că de ăia nu mă pot atinge. Mai bine îi fac și îi mănânc ”, a precizat nemulțumit rectorul Universității de Vest.

Cu cei șase milioane de lei pe care universitatea timișoreană îi are puși deoparte ar putea fi realizat 80 % din cămin. Noul cămin al Universității de Vest ar urma să fie cel mai modern din Timișoara, construit la standarde europene, cu camere cu băi și bucătării proprii, spații comerciale, salon de frizerie și coafură, sală de fitness, spații de recreere și parcare subterană. De aceste condiții ar urma să beneficieze 700 de studenți.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.