Lună plină la Centrul Cultural German. La ce evenimente puteți participa în...

Lună plină la Centrul Cultural German. La ce evenimente puteți participa în aprilie

0
DISTRIBUIȚI

centrul cultural german

Centrul Cultural German inaugurează miercuri, împreună cu Clubul Economic German Banat, sala DWC (Deutschsprachiger Wirtschaftsclub Temeswar) din cadrul centrului, cu ajutorul unui banner, a unor cuvinte-cheie şi simboluri care indică mai multe clădiri reprezentative din oraş, precum şi cele mai importante puncte economice, industriale şi culturale ale acestuia. Scopul comun al celor două instituţii este acela de a promova limba şi cultura germană, de a face referire la firmele germane, la posibilitatea acestora de a selecta angajaţi vorbitori de limbă germană şi de a promova relaţiile germano-române pe plan cultural şi economic.

În cadrul seriei de filme „Vedere panoramică – regizori contemporani”, la ceainăria Cărtureşti va avea loc în data de 3 aprilie, ora 18,30, proiecţia filmului „Die Farbe des Ozeans” în regia lui Maggie Peren, care a fost distins cu mai multe premii. O barcă plină cu fugari din Africa naufragiază pe ţărmul insulei Gran Canaria şi o turistă din Germania, martoră a întâmplării, participă la salvarea naufragiaţilor. Este emoţionată de povestea unuia dintre fugari şi a fiului acestuia şi vrea să-i ajute să evadeze atunci când poliţia de frontieră nu crede că aceştia au fugit din motive politice şi vrea să îi trimită inapoi. Evadarea nu decurge însă după planul iniţial. Cel de-al doilea film al acestei luni, „Wintertochter”, în regia lui Johannes Schmid, va fi proiectat în data de 17 aprilie. Filmul, care a câştigat în 2012 premiul pentru cel mai bun film pentru copii, este povestea unei fetiţe de 12 ani care află în ziua de Crăciun că cel pe care l-a considerat a fi tatăl ei este, de fapt, un străin.


Dezamăgită, pleacă în Polonia, în căutarea tatălui ei adevărat, împreună cu cel mai bun prieten al ei şi cu o vecină în vârstă de 75 de ani, într-o călătorie care se va dovedi extrem de palpitantă.

În data de 4 aprilie, invitata Centrului Cultural German este Beate Dölling (foto), autoare germană a numeroase romane pentru copii şi tineret, distinse cu mai multe premii, care va participa, începând cu ora 10,00, la un atelier didactic în clădirea Liceului „Nikolaus Lenau”. După un moment de lectură, ea le va explica elevilor cum să îşi transpună ideile creatoare într-un text scris.

beate-doelling-01

Copiii cu vârste cuprinse între 3 şi 7 ani sunt aşteptaţi în zilele de 8 şi 22 aprilie la biblioteca Centrului Cultural German, la atelierul „Lecturi în culori”, unde vor fi aşteptaţi cu poveşti ilustrate, muzică şi jocuri didactice care îi vor ajuta să deprindă mai repede limba germană. Pentru copiii cu vârste cuprinse între 8 şi 11 ani, atelierul va avea loc în zilele de 15 şi 29 aprilie, în program fiind cuprinse povestiri nostime şi jocuri didactice menite să le stârnească imaginaţia.

Cu prilejul Zilei Internaţionale a Cărţii şi a Dreptului de Autor, stabilită de UNESCO în 23 aprilie, biblioteca Centrului Cultural German va prezenta cărţi de nonficţiune pentru copii, cu ilustraţii atrăgătoare şi texte uşor de înţeles, care le explică celor mici unele taine ale istoriei, biologiei, tehnicii sau din lumea artelor.

În perioada 28 aprilie – 11 mai, Herma Köpernik-Kennel, cunoscută mai ales ca autoare şi ilustratoare de cărţi pentru copii în stil naiv, va veni din Germania pentru a organiza la Memorialul Revoluţiei din Timişoara expoziţia „Epoca lui Ceauşescu – pictură în stil naiv”. Picturile care vor fi expuse datează din anii 1979-1983, când scriitoarea a locuit, împreună cu soţul ei, în România. Lucrările sale au fost expuse, de-a lungul anlor, în multe oraşe din Europa.

Până în data de 8 aprilie, cei interesaţi se pot înscrie la cursuri standard de limba germană, care se vor desfăşura în perioada 14 aprilie-20 iunie. Centrul Cultural German are, de asemenea, o ofertă de cursuri online, pus la dispoziţie de către platforma digitală a acestuia. În perioada 28 aprilie-22 mai, la Centrul Cultural German se fac înscrieri pentru examenele Goethe-Institut, în urma cărora se poate obţine un certificat de limba germană recunoscut pe plan internaţional.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.