Teatru pe săturate la Timișoara. Câte piese puteți vedea în luna mai

Teatru pe săturate la Timișoara. Câte piese puteți vedea în luna mai

0
DISTRIBUIȚI

scrisori stalin

Domul romano-catolic va găzdui o nouă reprezentaţie a spectacolului „Iov” în versiunea versificată semnată de Şerban Foarţă, în data de 2 mai, începând cu ora 20.00. În această lună, la sala studio „Uţu Strugari” sunt programate spectacolele „În afara jocului” de Sergi Belbel, „Un Romeo şi o Julietă – un scandal urban”, un concept de Laura Avarvari după piesa lui William Shakespeare, „De-a baba oarba” de Edna Mazya, „Cloaca” de Maria Goos, „Actriţa” de Irina Muhametova şi Ilia Chlaki şi „M-am hotărât să devin prost” după Martin Page. Sala 2 va găzdui în data de 22 mai o premieră, „Scrisori de dragoste către Stalin” (foto), de Juan Mayorga, în regia artistică a lui Ştefan Iordănescu – un dialog imaginar între scriitorul Mihail Bulgakov şi Stalin –, spectacolul „A fost odată la Timişoara” de Peter Kerek, programat în data de 25 mai în cadrul festivalului TESZT şi „Piaţa Roosevelt” de Dea Loher. În sala mare a teatrului vor putea fi vizionate spectacolele „Nopţi cu Isadora” de Ion Jurca Rovina, „Prometeu înlănţuit” după Eschil, „Albă ca Zăpada”, „Gaiţele” şi „Sarea în bucate”.

Opera timişoreană deschide şirul spectacolelor din luna mai cu o premieră, opereta „Silvia” de Emmerich Kálmán, în data de 4 mai, care va fi reluată în data de 7 mai. Iubitorii de operă mai pot viziona în cursul lunii mai spectacolul de operă pentru copii „Steaua de sticlă”, una din reprezentaţii urmând să aibă intrarea liberă şi să se desfăşoare în 17 mai, ora 11.00, în curtea Institutului Francez. Sunt programate, de asemenea, spectacolele de operă „Rigoletto”, „Bărbierul din Sevilla” şi un medalion Camille Saint Saëns, susţinut de solişti ai operei, orchestra, corul şi ansamblul de balet ale acesteia. Luna se încheie cu un spectacol de diplomă susţinut de elevi ai secţiei de coregrafie de la Colegiul „Ion Vidu”, promoţia 2014.

Şi spectatorii teatrului german vor avea parte, în data de 13 mai, de o premieră, „Forma lucrurilor”, de Neil LaBute, povestea unor tineri care se confruntă cu probleme existenţiale, spectacol care va putea fi vizionat şi în 22 mai.


Spectacolul „Fetiţa din bolul peştelui auriu”, a cărui acţiune se petrece în vemurile tulburi din Canada anilor ’60, va fi jucată în 14 mai pe scena teatrului din Arad, în cadrul Festivalului Internaţional de Teatru Nou. Ziua de 15 mai este „Ziua lungă a Teatrului NiL” şi este dedicată spectacolelor prezentate de trupele de teatru de tineret NiL-junior, NiL, After-NiL şi NiL-senior. În 20 mai, în sala studio a teatrului maghiar va fi jucat spectacolul „Fetiţa cu chibrituri” iar în 26 mai, în cadrul festivalului euroregional de teatru TESZT din Timişoara va fi prezentat spectacolul „Ţinuturile joase” de Herta Müller. Spectacolele sunt supratitrate în limba română.

Sub semnul întâlnirilor „Dincolo de scenă”, Teatrul Maghiar „Csiky Gergely” organizează, în data de 11 mai, la ora 16.00, în sala Studio a teatrului, un workshop coordonat de actorul Asztalos Géza, axat pe evoluţia drumului de la cuvinte la text şi de la improvizaţie la scene. Acesta se desfăşoară în limba română, iar intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile, înscrierile putându-se face până în data de 9 mai. În perioada 24-31 mai, teatrul maghiar este gazda celei de-a VII-a ediţii a Festivalului Euroregional de Teatru Timişoara (TESZT), pe durata căruia oferă spectatorilor trei tipuri de abonamente: primul este cu tarif redus pentru elevi, studenţi şi pensionari, costă 50 de lei şi include şase spectacole (cinci la alegere şi un spectacol bonus) din programul festivalului, al doilea include acelaşi număr de spectacole şi costă 100 de lei iar cel de-al treilea, în valoare de 150 de lei, include toate cele 11 spectacole invitate la această ediţie a festivalului. Preţul biletelor va fi de 20 de lei, respectiv 16 lei la cele trei spectacole ale teatrului maghiar. Festivalul include spectacole şi artişti din România, Ungaria şi Serbia, într-o selecţie ce doreşte să ilustreze noile direcţii teatrale, culturale şi artistice din euroregiune.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.