Medici, pe post de infirmiere la Spitalul Județean Timișoara! Cum s-a ajuns...

Medici, pe post de infirmiere la Spitalul Județean Timișoara! Cum s-a ajuns la această situație

1
DISTRIBUIȚI

securedownload

Sunt plătiți să-i vindece pe bolnavii care trec pragul clinicilor în care lucrează, dar în realitate sunt nevoiți să dea și cu mopul sau mătura.


Vorbim despre medicii care lucrează la Clinica de Chirurgie Vasculară din cadrul Spitalului Județean Timișoara, unde există o criză acută de personal, mai ales în ceea ce privește infirmierele.

Mihai Ionac, șeful singurei secții din vestul țării în care ajung cele mai grave cazuri cu probleme vasculare, existând posibilitatea ca picioarele bolnavilor să fie amputate, ne-a explicat că, în acest moment, lucrează o singură infirmieră pe tură. Aceasta reușește cu greu să facă curățenie pe toată secția, în cele zece saloane în care pot fi internați aproape 30 de bolnavi, plus că o mare parte dintre aceștia de abia pot să se ridice din pat câteva zile, după ce au fost supuși unei intervenții chirurgicale.

În aceste condiții, medicii sunt nevoiți să le dea o mână de ajutor infirmierelor, în frunte cu șeful secției. “Știți foarte bine că este o penurie de personal în întreg sistemul sanitar. După cum vedeți, secția este destul de curată. Deci contribuim cu toții la treaba asta, chiar și noi de multe ori”, ne-a spus Mihai Ionac.

1 COMENTARIU

  1. Nu cred ca Mihai Ionac a facut vreodata munca de infirmiera. Sectia nu este curata, este „destul de curata”. El are un Harley Davidson si primeste spagi. Este un spagar. Fara simt moral.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.