Ministrul Transporturilor anunță când va fi inaugurat un nou lot din...

Ministrul Transporturilor anunță când va fi inaugurat un nou lot din Autostrada Vestului

1
DISTRIBUIȚI

dan_sova1520_14398400

Ministrul Transporturilor, Dan Şova, a inspectat, joi, mai multe tronsoane din Autostrada Vestului: Arad – Nădlac, Lugoj – Deva şi Orăştie – Sibiu, iar la final a anunţat că Lotul 1 al autostrăzii Nădlac – Arad va fi gata la începutul anului viitor.

„Pe tronsonul Nădlac – Arad, lotul 1, s-au apucat de lucru, au ordinul dat din decembrie. (…) Mai sunt de lămurit documente la Ministerul Transporturilor, legate de autorizaţiile vechi de construire şi autorizaţia nouă de construire. Acolo suntem în termen, eu sper că în ianuarie-februarie, la anul, cel mai târziu, vor termina şi Nădlac-Arad”, a declarat ministrul Transporturilor.

Acesta a mai adăugat că la acest tronson mai sunt de clarificat soluţiile pentru porţiunea de autostradă din zona de frontieră cu Ungaria, pentru eliminarea unor potenţiale blocaje în zilele de sâmbătă şi duminică, atunci când traficul greu este oprit pe drumurile din ţara vecină.

Ministrul Transporturilor a mai adăugat că a discutat cu constructorul, iar una dintre soluţiile propuse este construirea unei benzi de staţionare pentru TIR-uri şi camioane.


„Din cauză că în Ungaria nu se circulă cu tonaj mare sâmbăta şi duminica, TIR-urile trebuie să staţioneze. Mai sunt şi controalele vamale. Ca să nu staţioneze pe autostradă au fost prezentate soluţii şi vor face bandă pentru TIR-uri şi camioane”, a mai declarat ministrul Şova.

Ministrul Şova a mai adăugat că în următoarele două săptămâni vor fi purtate discuţii şi cu Poliţia de Frontieră în ceea ce priveşte ultimii 300 de metri de autostradă, înainte de graniţă, deoarece benzile de staţionare pentru TIR-uri se vor putea face doar pe teritoriul României, deoarece în Ungaria spaţiul de lângă frontieră este declarat sit Natura 2000.

1 COMENTARIU

  1. nenea ministrul a afirmat in urma cu citeva saptamini, ca autostrada nadlac-arad va fi gata anul acesta (2014). pentru ca anul 2014 nu este extensibil, a luat o „alta” hotarire- poate ca doar e „ministru”! cu alde astia – base cu odraslele, pontica, igasica braNconierul, s.a.m.d. merge romania pe ripa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.