„Mirosul banilor”, primul videoclip al trupei Gorun. Vezi care e legătura formației...

„Mirosul banilor”, primul videoclip al trupei Gorun. Vezi care e legătura formației de rock cu MAI și cu muzica populară VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

gorun

Trupa timişoreană Gorun a lansat recent primul videoclip, la piesa „Mirosul Banilor”, clip filmat de Happy End Studio, în regia lui Ciprian Dan Bilencu. Melodia urmează să fie inclusă în materialul discografic de debut al formaţiei, care va purta numele de „Omul trist“.

Trupa de muzică rock Gorun a luat naştere prin ideea solistului Marcel Gug, la sfârşitul anului 2012 – începutul anului 2013, acesta având liniile melodice, respectiv textele cântecelor ce urmau a fi prelucrate. Solistul trupei este cadru militar activ al Ministerului Afacerilor Interne (MAI) şi  absolvent al Şcolii Populare de Artă, iar la început Gorun a fost un proiect alcătuit din foşti militari.

„Când am început conceptul de «trupă» am vorbit cu diferiţi colegi, cu sunetul era un coleg de la frontieră, pentru percuţie am vorbit cu un coleg de serviciu, la bas era un coleg care s-a pensionat de la penitenciar. Rând pe rând s-au «lăsat» din lipsă de timp sau considerând că au alte priorităţi. Eu am căutat în continuare, dat fiind faptul că nu am vrut să abandonez ideea în care am crezut de la început“, ne-a declarat solistul trupei.

Actualmente, trupa Gorun este alcătuită din Andrei Barina – chitară, Flavius Misăraş – bas, Lică Dolca – percuţie şi Marcel Gug – voce.


„Am pornit cu ideea că voinţa va fi o temelie puternică pentru a merge mai departe în toate greutăţile care vor surveni, iar fiecare membru al trupei trebuie să pună câte o cărămidă pentru o construcţie reuşită care să poată fi privită în ansamblul ei. Pasiunea şi expresivitatea se regăsesc în toate melodiile noastre, atât în interpretarea vocală cât și în părţile lead sau cele ritmice, fiecare component înţelegând foarte bine că putem primi doar dacă oferim tot ce este mai bun publicului. După cum spunea Jean-Jacques Rousseau că «deplina fericire constă în a face pe alţii fericiţi» suntem convinși că tot ce facem cu pasiune și dragoste pentru public va fi resimțită de aceștia ascultând piesele noastre. Sătul de șabloane de iubire în toate ipostazele ei, textele melodiilor sunt inspirate din viața de zi cu zi al omului de rând, obișnuit cu «intemperiile» acestei vieți, și vin în întâmpinarea acestora cu o orchestrație care îmbracă prin expresivitate și o interpretare vocală care dă culoare pieselor în ansamblu lor“, spune solistul trupei.

Marcel Gug a devenit cunoscut ca interpret de muzică populară, cântând alături de Ansamblul Bănăţeana din Timişoara. „Da, am fost solist de muzică populară, am cântat şi muzică uşoară, am cântat cam orice în afară de manele, care nu mă prind şi nu le-am «simţit»“, spune el. Primele piese ale formaţiei Gorun sunt „Mirosul Banilor” şi „Destin”, compoziţii care vor fi incluse, alături de alte şase piese, în albumul „Omul Trist”, prevăzut să apară în această vară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.