Nicolae Robu loveşte din nou. Ce amenajare de top vrea să facă...

Nicolae Robu loveşte din nou. Ce amenajare de top vrea să facă după ce Timişoara va avea metrou

3
DISTRIBUIȚI

metrou

Dotările moderne de la Incuboxx – spaţiul destinat afacerilor din domeniul IT i-au redeschis primarului Nicolae Robu apetitul pentru mutarea liniilor de cale ferată în subteran şi crearea unui metrou la Timişoara, dar şi pentru amenajarea unui bulevard modern în locul fostelor şine. Legat de linia de cale ferată care trece pe sub pasajul Jiul, Robu a comentat astăzi că „ridicarea pe estacadă ar ține blocată zonă, oricum.


Câștigul ar fi foarte mic. Dispariția liniei de cale ferată ar fi, prin ducerea în subteran și prin ducerea undeva pe o cu totul altă rută, departe de oraș. Numai că departe de oraș în 2014 nu știm ce înseamnă în 2030, poate să însemne mijlocul unei aglomerări urbane formată din Timișoara și Arad. Noi trebuie să gândim vizionar, să ne uităm pe termen lung ce s-ar putea întâmplă, fără că asta să însemne că neapărat că se va și întâmpla ceea ce putem vedea noi. Dar, dacă ne uităm la modelele de dezvoltare din alte părți și nu foarte departe fiind Germania, atunci putem vedea că acolo s-au creat aglomerări urbane pe sute de kilometri”.

Deşi nu poate spune cât ar costa amenajarea bulevardului pentru care Timişoara ar fi invidiată de toate oraşele din România, Robu are idee despre cât ar costa ducerea liniilor de cale ferată în subteran. „Eu am făcut o estimare plecând de la investiția în metroul din București, am vorbit cu unele persoane, ar fi nevoie de 1,5 sau 2 miliarde de euro, complet, deci pe toată lungimea și inclusiv ducerea în subteran. În subteran, dacă tot s-ar face amenajarea pentru a avea transportul feroviar, s-ar putea face și amenajarea acelor stații încât să folosim liniile pentru transport public urban”. Primarul spune că banii pentru amenajarea bulevardului ar urmă sムvinムde la investitori privați și că ”schița este făcută, apare în noul PUG cu trei benzi pe sens, piste de biciclete, piste de alergare, piste pietonale, trei rânduri de arbori pe fiecare parte, este un bulevard superb”.

3 COMENTARII

  1. domnule primar, nu ati fost (deocamdata e drept) in stare sa rezolvati largirea a 2 pasaje si constructia unui pasaj la solventul si vorbiti de mutarea a kilometri de cale ferata in subteran cu DOAR 2 miliarde de euro? de unde bani? de la ponta?

  2. Cred ca pina sa facem investitiile astea majore,ar trebui refacute gardurile aflate in stadii avansate de degradare,aflate in imediata vecinatate a Primariei Timisoara,precum si aleele si treptele din parcul Catedralei Mitropolitane .

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.