O nouă distincție pentru timişoreanul Patrick Cojerean. Vezi ce premii a mai...

O nouă distincție pentru timişoreanul Patrick Cojerean. Vezi ce premii a mai câştigat percuționistul

0
DISTRIBUIȚI

patrick2

Vibrafonistul timişorean Partick Cojerean a câştigat premiul pentru percuţie în cadrul concursului „Drumul spre celebritate”, eveniment organizat recent la Palatul Mogoşoaia din Bucureşti.

Concursul „Drumul spre celebritate” a fost organizat de Primăria Municipiului Bucureşti, prin Centrul Cultural Palatele Brâncoveneşti, Radio România Cultural, Asociaţia „Pro Valores”, Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti şi ExcesMusic.

Timişoreanul, care zilele acestea împlineşte 16 ani, studiază cu profesoara Ioana Nistor la Colegiul Naţional de Artă „Ion Vidu” şi a câştigat de-a lungul anilor o serie de premii la competiţii desfăşurate în Grecia, Italia şi România.


Anul trecut, Patrick a câştigat premiul întâi la categoria sa de vârstă la secţiunea instrumente melodice din cadrul concursului internaţional de percuţie PAS Greece Athena. Printre trofeele pe care le-a cucerit de-a lungul anilor se numără premiul doi la Days Of Percussion 2012 din Italia, şi locul întâi la Olimpiada Naţională de Muzică la secţia percuţie, desfăşurată la Cluj Napoca, anul trecut.

Patrick s-a născut în 30 aprilie 1998, la Timişoara, şi a studiat tobele încă de la vârsta de şapte ani, fiind remarcat de profesorul Nicolae Untaru de la Şcoala Populară de Artă. Alături de aceste distincţii, tânărul a avut ocazia să apară în faţa publicului în diverse formule stilistice, la lansarea DVD-ului „Jais după zece ani” (la Sala de concerte a Prefecturii) sau alături de aceeaşi formaţie în cadrul unui recital susţinut la River Deck. În plus, în vara anului trecut a apărut şi pe scena prestigiosului festival de jazz de la Gărâna, alături de trupa de percuţie Prezent a profesorului Mario Florescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.