”O oră de istorie pentru Basarabia”. Ce vor învăța liceeni timișoreni

”O oră de istorie pentru Basarabia”. Ce vor învăța liceeni timișoreni

0
DISTRIBUIȚI

„O oră de istorie pentru Basarabia” – de asta vor avea parte elevii din mai multe școli din Timișoara, săptămâna aceasta, în cadrul programului ”Școala altfel”. Voluntarii Platformei  Unioniste Acţiunea 2012 împreună cu membrii Asociaţiei Vocea Etnicilor Români din Basarabia au pregătit pentru liceeni un curs interactiv, dar şi bomboane Bucuria, panglici tricolore  şi hărţi cu România Mare.

afis_proiect

Elevii de la liceul ”Vlad Țepeș” și de la Colegiul Național Bănățean vor învăța despre evoluţia în timp a principatelor române, contexul istorico-social al anexării Basarabiei, dar şi cel al Marii Uniri, identitatea culturală a basarabenilor;  dar şi beneficiile implicării tinerilor în activităţi de voluntariat.

„Scopul proiectului este de a stimula interesul tinerilor față de realitățile istorico-sociale ale românilor din Basarabiei.


Considerăm importantă promovarea unei atitudini proactive și solidare în rândul elevilor liceeni față de frații lor basarabeni”, a declarat Marius Lulea, co-preşedintele Platformei Unioniste Acțiunea 2012.

Ajuns la cea de-a treia ediţie, proiectul s-a desfăşurat anterior în peste 300 de licee din toate județele României. Anul acesta  „O oră de istorie pentru Basarabia” ajunge la 5000 de elevi din 40 de judeţe, inclusiv Bucureşti şi implică un număr de 200 de voluntari din România şi Basarabia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.