O studentă mușcată de un maidanez l-a luat pe primarul Timișoarei la...

O studentă mușcată de un maidanez l-a luat pe primarul Timișoarei la rost. Ce răspuns i-a dat Nicolae Robu

5
DISTRIBUIȚI

caini maidanezi07 p

O listă lungă de nemulțumiri vizavi de locația în care își petrec cei mai frumoși ani din viață – asta a primit primarul Nicolae Robu din partea studenților timișoreni, astăzi, la revenirea sa din Portugalia. După ce s-a plâns că HCL-ul care interzicea consumul de alcool a fost contestat în instanță și nu poate fi pus în aplicare, Robu le-a povestit tinerilor că, deși a suferit un accident de mașină, a venit totuși să le asculte plângerile. A urmat încă o scurtă lamentare cu privire la atitudinea patronului de butic din Soarelui, care refuză să stopeze vânzarea de alcool, deși este chiar târât prin tribunale de autorități.

După ce au ascultat cu răbdare poveștile primarului, tinerii au trecut la lista ilustrată cu imagini. Lipsa locurilor de parcare, bordurile sparte, tomberoanele amplasate lângă cămine, lipsa băncilor și a spațiilor verzi amenajate, absența unei stații de autobuz în vecinătate pentru a primi pachete și lipsa de dotări de la Policlinica Studențească, toate i-au supărat pe tineri. Ba mai mult, studenții s-au arătat nemulțumiți chiar și de rulota cu fast- food a unei firme care sponsorizează echipa ACS Poli. „Numai la noi la români ieși din cămin și dai direct în shaormerie, dar noi ne dorim un campus modern”, i-a spus un tânăr primarului Nicolae Robu. Dacă unele dintre solicitări au fost docile, precum cele pentru bănci, locuri de joacă, terenuri de sport sau mai multă igienă, tinerii au întins coarda și au cerut ceea ce chiar ei au caracterizat ca fiind SF, o parcare supraetajată. „Pot să vă spun foarte clar că aproape toate lucrurile pe care le-ați semnalat pot conduce la intervenții remediative în timp scurt și vom interveni.


În privința agenților economici din zonă e mai greu. Ce putem face e să îi amendăm și facem frecvent asta, trimițând poliția locală să îi controleze dacă e curat, dacă au autorizație. Adică dacă am fi fost noi proprietari pe tot terenul care este acolo am fi putut da Timișoarei un adevărat campus studențesc. Din păcate, o parte din teren este privat și acolo s-a construit cu nesimțire” a spus Robu.

Problema maidanezilor

O tânără schiopătând a ajuns la microfon și i-a spus lui Robu că „duminică seara în jurul orei 22 mergeam spre Facultatea de Construcții și am fost atacată de un maidanez. Nu mi se pare în regulă ca eu și alte persoane să ne confruntăm cu asemenea probleme. O lună de zile eu trebuie să fac vaccin antirabic și trebuie să trag pentru vina altcuiva”. Robu a spus că „și eu când eram student în anul doi am pățit o chestie similară, am fost mușcat de un câine.” După ce fata a completat că am primit cadoul ăsta chiar de ziua mea, Robu a adaugat „păcat, îți spunem la mulți ani. E o luptă pe care o duc și îi fac față cu toți cei care boicotează această acțiune sub lozinca frumoasă a iubirii pentru animale. Ce ne trebuie să ne trezim, să mai vedem oameni omorâți de-a dreptul, copii, bătrâni sau orice categorie, trebuie să fim cu mintea acasă nu putem mereu să punem întâi, ba pomii, ba ciorile, ba alte vietăți și pe noi oamenii să ne lăsăm la coadă”. Pentru a fi și mai dramatic, edilul a comentat că până și nemții vor ca eutanasirile de la Timișoara să înceteze, acuzând „presiuni internaționale la adresa mea”.

Odată încheiată lista de promisiuni, edilul șef a revenit la plângerile legate de patronul din Soarelui despre care a spus că produce o „poluare fonică” și prin „prost gust”. Legat de parcarea supraetajată, Robu le-a spus tinerilor adevărul. „Poate vom avea într-o zi, dar momentan nu sunt bani pentru așa ceva”. În schimb, edilul a promis mai multe locuri de parcare la sol și fântâni arteziene. Tocmai pe când credea că evenimentul a ajuns la final, edilul șef a primit o nouă plângere. Tinerii s-au arătat nemulțumiți că polițiștii locali sunt pasivi și că în loc să vegheze la siguranța lor, stau de povești cu portarii.

5 COMENTARII

  1. celor cu bani [pentru a deschide afaceri ] le-ati dat terenuri , nu i-ati trimis in instante . noi am castigat in instanta de doua ori si de mai bine de 12 ani asteptam sa aplicati sentinta si sa ne dati inapoi terenul nostru din complexul studentesc sau un teren similar . asa sa va ajute dumnezeu

  2. Pai ma politician tembel ce esti, din vina cui a scapat de sub control numarul maidanezilor? Daca erau sterilizati de acum cativa ani totul ar fi fost ok acum.

    Dar nu, hai sa-i omoram pe toti ca-i mai usor…

    Si tipei care schioapata datorita „muscaturii”: sunt cateva trupe de teatru in Timisoara. Poti sa-ti pui talentul in uz intr-un mod mai productiv.

    • Bai cetatean ” tembel ce esti” daca tot esti mare si tare in gura de ce nu iei toti maidanezii la tine acasa asa scapam si de maidanezi si de oameni cu minetea de-o schioapa ca tine. Voi iubitorii de animale nu stiti numai sa comentati……cunosc si eu cativa care sunt mari iubitori de animale dar nu au acasa nici unul, dar ei protesteaza……vorbiti numai sa va aflati in treaba, maidanezi de doi bani ce sunteti.

  3. De ce nu spuneti si cati bani plateste primaria din banii nostri firmei Danyflor pt a strange acesti maidanezi? E vorba de contracte de sute de mii de euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.