Opera din Timișoara va fi iluminată arhitectural. Cum i-a convins primarul pe...

Opera din Timișoara va fi iluminată arhitectural. Cum i-a convins primarul pe cei de la Elba

0
DISTRIBUIȚI

opera timisoara

Primarul Nicolae Robu și-a făcut din nou pofta, în ciuda crizei economice. În primăvara anului trecut, edilul-șef anunța că dorește ca Opera din Timișoara și Palatul Lloyd, care găzduiește Rectoratul Politehnicii, să fie iluminate arhitectural.

Vizate au fost firmele AEM și Elba, către care edilul a făcut apeluri publice pentru a suporta costurile. Spre bucuria primarului cei de la AEM au trecut imediat la treabă și au iluminat rectoratul.


Inaugurarea a fost făcută de Robu într-o ploaie năpraznică, dar care nu l-a oprit să admire palatul din toate unghiurile. Mai grijulii cu finanțele, cei de la Elba au spus că nu își permit o astfel de cheltuială, care s-ar ridica undeva la 50.000 de euro. Ei bine, Robu a anunțat astăzi că pofta lui va fi îndeplinită, chiar de compania Elba.

„Astăzi mi s-au prezentat câteva variante de simulare, iar săptămâna viitoare, după ce mă voi consulta cu colegi din primărie și cu arhitecți, vom decide pe ce variantă vom merge, și Elba va trece cu rapiditate la treabă pentru că dorim ca în perioada festivalului de Jazz, ediția a doua, Opera să fie iluminată”, a decalrat Nicolae Robu

Întrebat cum i-a convins pe cei de la Elba, primarul a spus că „prietenește. Ei m-au căutat, mi-au făcut o promisiune, sunt oameni de cuvânt. Eu am așteptat, între timp când ne-am mai întâlnit le-am mai adus aminte că îmi pot rupe din timp să ne uitam pe simulări”. Legat de proiectul de renovare a Operei, Robu spune că acesta este încă în studiu la București.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.