Otrava de pe masa de Paști. Ce pericole ascunde vopseaua de ouă...

Otrava de pe masa de Paști. Ce pericole ascunde vopseaua de ouă din comerț

2
DISTRIBUIȚI

vopsea oua

E 122, E 102, E 124 – sunt numai trei exemple de coloranți toxici pe care toți îi introducem în organism zilele acestea, fără niciun gând referitor la cât rău ne fac. Pot duce la ADHD, tumori, alergii severe. Toate vopselele pentru ouăle de Paște conțin E-uri periculoase.


Semnalul de alarmă a fost tras de Asociația Națională pentru Protecția Consumatorilor și Promovarea Programelor și Strategiilor – A.N.P.C.P.P.S. România.

Azorubina (E 122), colorantul roșu, afectează cel mai mult copiii. Cea mai vizibilă consecinţă a consumului de E 122 este declanşarea sindromului ADHD.  Tartazina (E 102) este obținută din gudron, și provoacă diverse alergii și ADHD.

Roșu de croșenilă (E 124) este un colorant roşu toxic, cangerigen, care, potrivit studiilor științifice poate produce tumori pe tiroidă, sindrom ADHD, astm și alergii.

”În cadrul studiului au fost analizate 20 de produse tip vopsea de ouă, achiziționate în mod aleatoriu și anonim de către reprezentanții A.N.P.C.P.P.S. România din supermarket-urile de pe teritoriul țării, în luna aprilie”, arată realizatorii studiului. Ei atrag atenția că substanțele toxice apar atât în vopsesle lichide cât și în cele solide.

Mai mult de o treime din vopsele au în conținut 7 E-uri periculoase, 5% din ele numără 10 astfel de otrăvuri, în timp ce 10% conțin câte 8 E-uri. Potrivit medicilor, acestea penetrează foarte ușor coaja ouălor puse la vopsit, ajungând, după consumul ouălor, în organism.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.