Pasărea Rock: „Noi suntem un proiect nou care-şi vede de treabă. Domnul...

Pasărea Rock: „Noi suntem un proiect nou care-şi vede de treabă. Domnul de la Phoenix are proiectele lui“ FOTO

5
DISTRIBUIȚI

pasarea rock 10

Membrii super-grupului Pasărea Rock – care vor susţine un concert pe scena Filarmonicii Banatul astăzi, de la ora 19.00 –  au subliniat faptul că proiectul s-a născut din „plăcerea de a cânta împreună“, iar succesul de care s-au bucurat în scurtul timp de când s-au lansat demonstrează faptul că „lumea aşteaptă Pasărea Rock“.

Până la sfârşitul acestui an, formaţia va scoate un DVD live, urmând ca pentru anul viitor muzicienii să pregătească şi un material discografic de studio. „Avem două piese noi, «Prasnic Năprasnic» şi «Legenda». Noi am înregistrat toate concertele, iar cele mai bune versiuni ale pieselor vor fi alese pentru CD. DVD-ul va apărea în această toamnă. Legătura dintre «Meşterul Manole» şi Pasărea Rock sunt eu. Vom cânta împreună, la concert, piesa titulară a operei rock, «Pe argeş în jos». Mani Neumann este liderul trupei Farfarello şi e invitatul nostru, va veni la concertele noastre atunci când va avea posibilitatea. Imprimările astea din turneu fac legătura dintre trecut prezent şi viitor. De aceea scoatem prima oară un disc live. Albumul de studio va include numai piese noi“, a declarat Josef Kappl.

Trupa formată din Mircea Baniciu, Josef Kappl, Ovidiu Lipan Țăndărică, Vlady Cnejevici, Teo Boar, Cristi Gram și Mani Neumann susţine un turneu naţional, iar fiecare dintre cele şapte spectacole marca „Revolver” va fi format din trei părţi, spunând „povestea” membrilor fondatori ai grupului.

În ceea ce priveşte faptul că unii consideră că prin acest super-grup s-a semnat decesul Phoenix-ului, muzicienii nu sunt de acord cu această asociere. „În niciun caz nu e aşa. Nu ştiu de ce se face asocierea asta. Noi suntem un proiect nou care-şi vede de treabă. Domnul de la Phoenix are proiectele lui. Cântăm cu plăcere într-o combinaţie frumoasă. Ei îşi văd de treabă, noi la fel“, a spus Josef Kappl .

Deşi s-au mai întâlnit pe aceeaşi scenă, în 2013, la diverse festivaluri sau evenimente muzicale, Baniciu, Kappl și Lipan au susţinut concertul de „investire” a trupei Pasărea Rock în data de 25 martie 2014, la Bucureşti. Cele câteva apariţii ca „supergrup” au fost atât de bine primite de public, încât experienţa de a cânta în această formulă a devenit certitudine.

„E un eveniment foarte fericit, această întâlnire cu foştii mei colegi. Eu am continuat cumva să păstrez ideea Phoenix-ului. S-au întâmplat multe. Întâlniri, despărţiri… ne-am ameţit de n-am mai ştiut de noi. Au fost ani de răvăşeală. Începuserăm să ne pierdem identitatea, nu mai eram noi. Era Phoenix varianta unu sau doi sau n. Covaci se laudă că a schimbat 40 de intrumentişti. Unde s-a mai văzut o formaţie care să schimbe instrumentiştii ca pe ciorapi? Noi ne-am adunat ca nişte prieteni, cinstiţi şi civilizaţi şi împărţim totul. Nu mai e atmosfera ciudată, ascunsă şi bizară şi plină de incertitudini.


pe care am avut-o în anii trecuţi. Nu facem acest lucru din răzbunare, ci din dorinţa de a face ceva. Pe 16 aprilie avem iarăşi o înfăţişare în procesul cu Nicu Covaci, care ne-a interzis să cântăm cântecele pe care le-am lansat noi. Din această cauză a trebuit să alegem într-un anumit fel piesele pentru concert. Să nu-l deranjăm pe Nicu Covaci, care este foc şi pară împotriva ideii de Pasărea Rock. Trupa asta e un fel de replică la ideea de Phoenix. Nu e o replică negativă, ci una pozitivă“, a declarat Mircea Baniciu.

Concertul Pasărea Rock din Timişoara va avea loc astăzi de la ora 19.00, la sala „Capitol” a Filarmonicii „Banatul”, fiind organizat cu sprijinul  asociației Pro Philharmonia.

5 COMENTARII

 1. ce dragut. in ORICE interviu, ORICE aparitie, ORICE declaratie vorbim despre… Covaci . :))) Dovada ca e singurul mod in care lumea ii baga in seama. :)))

  Dincolo de asta, Nicu Covaci nu este nici un foc si nicio para impotriva ideii de Pasarea Rock, ci impotriva interpretarii compozitiilor sale (unde scrie de 40 de ani „compozitie: Nicu Covaci” si nici unul dintre acesti domni nu a contestat asta….).

  PS: hai sa o lasam mai moale cu „succesul” rasunator, din moment ce din marele turneu national s-au anulat deja 2 concerte.

 2. Un nou proces pe agenda lui Nicu Covaci !

  Scos din sărite de succesul pe care se pare că o să-l aibă “Pasărea Rock”, proiectul foştilor colegi, haiducul a declarat că nu se lasă până nu dă în judecată legenda păsării Phoenix.
  “Îşi permite să poarte numele trupei pe care am reuşit s-o fac muci în ultimele două decenii; păi, eu m-am luat de toată lumea, aiurea, degeaba ? Nu uitaţi că în cartea mea – după ce i-am făcut de rahat pe toţi – am bătut toţi salvamarii de pe litoral şi am cotarcit toate admiratoarele venite la noi la hotel.”
  În timp ce picta o trotinetă de dimensiunile casei poporului, artistul, ca să demonstreze că nu glumeşte, ne-a arătat cuţitul de scafandru care mai poartă, şi acum, urmele gâtului lui Ţăndărică.
  “Urmează volumul doi , în care povestesc cum mi-am caftit colegii, cum am luat toţi banii de la un stadion plin, în Constanţa ( eram persecutat, pe vremea aia, după cum se ştie). Mai lucrez la nişte cântece noi; dobitocii ăştia de la Jethro Tull n-au mai scos nici o piesă, să mai pot compune şi eu un ” ni s-a confesat rebelul.
  L-am întrebat, cu sfială, ce crede despre nouă pasăre; “Dacă nu-s eu pe scenă, să ameninţ sunetistul cu bătaia, n-au nici un viitor”.
  La sfârşit, că tot bătusem atâta drum, s-a înduioşat şi ne-a mărturisit că, după ce termină procesul cu moaştele lui Nicolaescu, dă în judecată statul Arizona.

  P.S. Impresionat de înverşunarea veşnicului răzvrătit, Beethoven a chemat în instanţa toate filarmonicile de pe mapamond; “Numai eu am voie să cant ”, a declarat compozitorul…

 3. Un nou proces pe agenda lui Nicu Covaci !

  Scos din sărite de succesul pe care se pare că o să-l aibă “Pasărea Rock”, proiectul foştilor colegi, haiducul a declarat că nu se lasă până nu dă în judecată legenda păsării Phoenix.
  “Îşi permite să poarte numele trupei pe care am reuşit s-o fac muci în ultimele două decenii; păi, eu m-am luat de toată lumea, aiurea, degeaba ? Nu uitaţi că în cartea mea -EU, ÎNSĂ EU, după ce i-am făcut de rahat pe toţi, am bătut toţi salvamarii de pe litoral şi am cotarcit toate admiratoarele venite la noi la hotel.”
  În timp ce picta o trotinetă de dimensiunile casei poporului, artistul, ca să demonstreze că nu glumeşte, ne-a arătat cuţitul de scafandru care mai poartă, şi acum, urmele gâtului lui Ţăndărică.
  “Urmează volumul doi – EU, ÎNSĂ EU, în care povestesc cum mi-am caftit colegii, cum am luat toţi banii de la un stadion plin, în Constanţa ( eram persecutat, pe vremea aia, după cum se ştie). Mai lucrez la nişte cântece noi; dobitocii ăştia de la Jethro Tull n-au mai scos nici o piesă, să mai pot compune şi eu un Mugur de fluier” ni s-a confesat rebelul.
  L-am întrebat, cu sfială, ce crede despre nouă pasăre; “Dacă nu-s eu pe scenă, să ameninţ sunetistul cu bătaia, n-au nici un viitor”.
  La sfârşit, că tot bătusem atâta drum, s-a înduioşat şi ne-a mărturisit că, după ce termină procesul cu moaştele lui Nicolaescu, dă în judecată statul Arizona.

  P.S. Impresionat de înverşunarea veşnicului răzvrătit, Beethoven a chemat în instanţa toate filarmonicile de pe mapamond; “Numai eu am voie să cant Oda Bucuriei”, a declarat compozitorul…

 4. Nu ca I-as cunoaste pe toti,dar,de la intoarcere Nicu s-a si se comporta inexplicabil ca si cum el ar fi fost totul la PHENIX,SI asa cum ii stiu din 1966 el era doar chitara solo(vezi spectacolele de la Lira).Unde este PHENIXUL anilor 70.Toti pt.unul si el …..

 5. Phoenix nu mai este – pentru ca nu mai exista „gasca”.
  Pasarea Rock este exact ce ar fi putut fi Phoenix daca mai erau impreuna. Norocul nostru ca Mircea, Ioji si Tandarica se mai inteleg ca pe atunci.
  Despre Nicu nu are rost sa vorbim – ca sa ni-l amintim ca in anii 1960 si 1970.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.