Patru femei cu probleme ginecologice deosebite vor fi operate de cei mai...

Patru femei cu probleme ginecologice deosebite vor fi operate de cei mai buni specialiști din lume, la Timișoara! Ce medici de renume vor participa

0
DISTRIBUIȚI

DSC07012-540x640

Timișoara găzduiește, după 20 de ani, un important eveniment în domeniul medical. Este vorba despre cea de-a doua ediție a Congresului Național de Chirurgie Minim Invazivă în Ginecologie, ce va avea loc în perioada 28 – 31 mai. Zeci de specialiști de pe tot mapamondul, printre care și personalitatea numărul 1 în lume în chirurgia laparoscopică, medicul indian Mohan Prasad, vin în orașul de pe Bega pentru a le prezenta celor peste 150 de doctori care vor participa la congres care sunt ultimele noutăți în ceea ce privește chirurgia laparoscopică în ginecologie.

Prin intermediul acestei proceduri chirurgicale moderne, operațiile intrabdominale se realizează prin incizii mici de cel mult 1,5 centimetri, spre deosebire de inciziile mari necesare în chirurgia clasică.


Tocmai de aceea, Marius Craina, medic ginecolog la Maternitatea “Bega” și organizatorul Congresului Național de Chirurgie Minim Invazivă în Ginecologie, spune că acest procedeu chirurgical este de viitor în tratarea diferitelor afecțiuni ginecologice, mai ales că recuperarea pacientelor operate este mult mai rapidă.

În timpul congresului, vor avea loc și patru intervenții chirurgicale, realizate de echipe de medici mixte din România și din afară, operații care vor fi transmise live în sălile de conferințe. Motiv pentru care patru femei cu probleme ginecologice deosebite din vestul țării  vor fi operate gratuit de cei mai buni specialiști în chirurgia laparoscopică din lume.

Intervențiile chirurgicale vor fi realizate în cea mai modernă sală de operație a Spitalului Județean Timișoara, iar o firmă s-a oferit să le doneze medicilor un instrumentar nou.

„Vor veni personalități din America, China, India, Italia, Germania, Austria sau Elveția. Deși a luat ființă doar de doi ani, Societatea Română de Chirurgie Minim Invazivă în Ginecologie a reușit să se afilieze celor mai mari societăți americane de profil”, a precizat Marius Craina, care este printre primii medici din țara noastră care a făcut chirurgie laparoscopică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.