Pe ce temă l-a contrat în public şeful SIE pe vicepreşedintele PNL...

Pe ce temă l-a contrat în public şeful SIE pe vicepreşedintele PNL Nicolae Robu. Vezi autocaracterizarea pe care şi-a făcut-o primarul Timişoarei

2
DISTRIBUIȚI

melescanu robu

Congresul de Leadership Politic, organizat de senatorul PNL Ben-Oni Ardelean, a debutat în acestă dimineaţă, în sediul CRAFT, politicianul explicând că “este o iniţiativă pe care am avut-o în ideea de a raporta la un standard viaţa politică din România şi viaţa politică în general. Consider că este extrem de important nu doar pentru noi, ci pentru întreaga societate, datorită faptului că sunt 25 de ani de la Revoluţia de la 1989 care au schimbat cursul vieţii noastre. Ne-am câştigat libertatea şi am trecut la o nouă etapă de libertate a societăţii şi cred că lucrul acesta trebuie să ne responsabilizeze”.

Liberalul a explicat că politicieni, practicieni şi teroreticieni vor pune laolaltă cunoştinţele şi experienţa lor pentru a stabili ce fel de lideri trebuie pregătiţi pentru o România modernă şi prosperă. Legat de ceea ce trebuie dezvolta în domeniul leadership-ului politic, senatorul a afirmat„cred că este nevoie de o aplecare mai atentă asupra eticii politice şi a moralităţii politice în sfera politică”.

Nicolae Robu, autodeclarat model neconformist și atipic 

Şeful PNL Timiş şi vicepreşedinte la nivel naţional, primarul Nicolae Robu, a fost primul care le-a vorbit participanţilor despre leadership-ul politic, felicitându-i că „acest congres a fost gândit scurt ca timp și nu aveți prea mult de stat în Timișoara. Noi ne chinuim cei care stăm aici zi de zi, dar cred că o facem cu toții cu plăcerea gândului că ceea ce se întâmplă este un salt în frumuseţe, modernitate și funcționalitate”. După ce a vorbit despre timpul petrecut la conducerea Universității Politehnica Timişoara, Robu a spus că „nu știu dacă ceea ce o să vă prezint eu în privința accepţiunii mele asupra leardership-ului poate fi împărțit pentru că eu sunt nonconformist şi atiptic. Sunt un idealist nu m-am conformat niciodată la niciun sfat de a mă schimba, am abordat și actul de comunicare într-o manieră care la început a șocat şi mai apoi a devenit o obişnuinţă. Nu am vrut să urmez nicio rețetă de comunicare, pentru că atunci când am să nu mă deranjez să nu ajung să îmi fie dor de mine însumi. (…)Nu pot spune că am o experiență bogată în leadership-ul politic de aceea vreau să mă focalizez pe zona administrativă plecând de la viziune trebuie să îți stabilești obiective să îţi planifici resursele, să îți stabilești un sistem de urmărire foarte eficient pentru a nu risca să fii decuplat de la realități.


Fiecăruia trebuie să îi fie limpede că de unul singur nu poate face nimic orice lucru serios se face în echipă. A constitui o echipă este o sarcină grea, rar se întâmplă să nu ajungi la decepții” . După ce a expus adevărate terorii despre competenţă, edilul şef a spus şi că „eu fost luat în râs chiar s-a făcut și mare caz la nivel național de faptul că sunt un utilizator de Facebook care își gestionează singur conturile. Această interacțiune m-a ajutat fantastic, oricât ar fi luată ea în derâdere. Ia secunde să transmiți o listă de sugestii”.

Larry Ross, despre modelul american de politician

Expert în comunicare, pastorul american Larry Ross a expus valorile leaderhip-ului politic. Integritatea unui lider – claritate, competitivitate, unitate, consistenţă. „Dacă vrei să fii un lider care vrei să aduci impact în lumea ta pe Educaţie, Medical, Religie trebuie să ai integritate, securitate personală – în sensul ei emoţional cea care vine din a ne cunoaşte şi a şti cine suntem, de unde provenim şi spre ce ne îndreptăm. Recomandarea este să îţi diversifici partofoliul emoţional. Doar atunci când o persoană înţelege cine este poate deveni un om integru şi cu viziune”. A treia calitate este simţul priorităţii, abilitatea de a separa lucrurile de o importanţă critică faţă de cele triviale, cele eterne faţă de cele temporare. A patra este calitatea de a vedea ce trebuie făcut şi cum să ajungi acolo. Larry Ross a spus că primarul Nicolae Robu deţine toate calităţile menţionate mai sus .

Şeful SIE, viziune diferită de primarul Timişoarei

Şeful SIE, Teodor Meleşcanu, a spus, în totală contradicţie cu principiile primarului Robu, că una din calităţile unui mare lider este de a şti la ce se pricepe şi la ce nu, de a ştii când să se oprească şi să ceară sfatul unor specialişti. Şeful SIE a lămurit că „românii sunt naţiune specială pentru că dacă toţi creştinii spun că se trag din Adam şi Eva, noi suntem singurii care spunem că ne tragem din Traian şi Decebal. Domnule Robu, în politică nu trebuie să ai anumite calităţi, ci să dai impresia că le ai. Oamenii sunt mai impresionaţi de aparenţe. Dacă continuăm să mergem pe ideea continuă de campanie politică reuşim să reducem şi mai tare încrederea societăţii în clasa politică”. Legat de calităţile politicanului ideal, Meleşcanu a spus că politicienii trebuie să un coeficient de inteligenţă peste medie şi inteligenţă emoţională, să utilizeze corect limbajul insituţional care permite o mai bună înţelegere a conceptelor pe care vrea să le prezinte. Acesta a mai spus şi că în urma unor studii s-a stabilit că cei mai mulţi oameni doresc să ajungă lideri politici ca urmare a unor dorinţe de a face mai mult decât cei care sunt acum la putere, dorinţe născute din frustrări. Pe final, Meleşcanu l-a lăudat pe Robu, menţionând că înainte de a intra în politică s-a uitat atent în ce calcă.

2 COMENTARII

  1. Loredana, de ce nu te duci tu sa mai faci o data scoala primara, pentru ca niciun elev de clasa a opta nu face atatea greseli de gramatica si de exprimare pe secunda cate faci tu?!

  2. „sunt 25 de ani de la Revoluţia de la 1989 care au schimbat cursul vieţii noastre. Ne-am câştigat libertatea şi am trecut la o nouă etapă de libertate a societăţii şi cred că lucrul acesta trebuie să ne responsabilizeze”-vorbe goale,barbi pentru naivi,azi cu aceasta LIBERTATE,am platit din salariul de 1.400 de lei,250 de lei pentru analize de sange,pentru un copil asigurat in Romania!?!,in rest vorba lui Mele:”atentie in ce calci”!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.