Peste 11 kilograme de aur confiscate în vama Cenad. Ce au declarat...

Peste 11 kilograme de aur confiscate în vama Cenad. Ce au declarat cei care-l transportau ascuns VIDEO

8
DISTRIBUIȚI

Captură impresionantă la granița de vest. Nu mai puțin de 11 kg de monede din aur de 24 karate, au fost descoperite de poliţiştii de frontieră în maşina unor timişoreni. Oamenii se întorceau acasă din Austria.

aur 1 (2)

Aurul a  fost găsit luni după-amiaza, când la Punctul de Trecere a Frontierei Cenad, judeţul Timiş, s-au prezentat pentru a intra în ţară doi bărbaţi, într-un autoturism marca Volkswagen.

”Poliţiştii de frontieră au efectuat un control amănunţit asupra maşinii şi a bagajelor celor doi bărbaţi, ocazie cu care au fost descoperite, ascunse sub capota şi în bordul vehiculului, 800 monede de metal de culoare galbenă, inscripţionate Franz Joseph, 1915.


Monedele au fost trimise spre expertizare specialiştilor din cadrul Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor – Direcţia Metale şi Pietre Preţioase care, în urma expertizei preliminare, au stabilit că piesele sunt confecţionate din aur de 23,6 karate. Faţă de cele constatate, cei doi bărbaţi au declarat că monedele aparţin unor rude din Austria care i-au rugat să le transporte în România. Cu ocazia controlului de frontieră, s-a stabilit că cei doi sunt cetăţeni români, Gumi M., în vârstă de 22 de ani şi Ioan B., în vârstă de 65 de ani, ambii cu domiciliul pe raza judeţului Timiş”, a declarat Mihaela Leș, ofițerul de presă al Poliției de Frontieră Timișoara.

aur 1 (5)

Cele 800 de monede, în greutate totală de 11,167 kg au fost predate Trezoreriei Statului, în vederea expertizării detaliate, urmând ca în funcţie de rezultatul acesteia să fie stabilită încadrarea juridică a faptei. Cercetările continuă în vederea luării măsurilor legale.

Împăratul Franz Joseph a fost unul dintre cei mai longevivi monarhi din Europa, el conducând Austria și Ungaria timp de 68 de ani, din 1848 până la moartea sa, în 1916.

8 COMENTARII

 1. asa trebuie sa arate o moneda din 1915, nou-nouta, fara nicio zgirietura?
  de ce s-au apucat vamesii sa demonteze masina in cautare de marfa? cenadul e la frontiera cu o tara ue si formalitatile dureaza deobicei citeva secunde.

 2. Foarte simplu, politia lucreaza informativ si probabil in baza unei informatii primite de lucratori cum ca doi indivizi incearca sa introduca ilegal in tara o cantitate mare de aur au procedat la identificarea autoturismului in punct si au facut controlul acestuia. Iar in legatura cu calitatea monedei daca chiar vroiai sa stii aceste monede se pot achizitiona de la o gramada de banci de pe teritoriul Austriei, legal…contra unei sume fixe de bani…data viitoare mai citeste si tu inainte sa-ti dai cu parerea in legatura cu anumite articole…sa nu cazi in penibil…

 3. Ca intodeauna subculturalul Rumburak incearca sa ne uimeasca cu starea lui de subcultura,adica….COMENTEAZA NUMAI DE DRAGUL DE A COMENTA… se baga ca musca in KKT.Daca e asa de ce nu e invers …..chesti din astea idioate,de om prost.

  • nicio secunda in comunicatul oficial nu a aparut informatia ca monezile sint noi, s-a acreditat ideea ca ar fi din 1915.

   PS: im cer scuze persoanelor prea inteligente carora le agresez neuronii cu postarile mele de dragul de a comenta

 4. Alt inteligent…rasputin asta. Nu poate ba sa iti spuna incadrarea juridica a faptei printr-un comunicat oficial inainte de expertiza…daca nu sunt din aur spre exemplu?
  In loc sa va bucurati ca aurul tiganilor intra in bugetul de stat pe voi va preocupa cu totul altceva…Romania

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.