Ponta: ”Am semnat plângerea penală împotriva lui Băsescu, se depune azi”

Ponta: ”Am semnat plângerea penală împotriva lui Băsescu, se depune azi”

1
DISTRIBUIȚI

SEMINAR-PROFIT REINVESTIT

Senatorul PSD Gabriela Firea a declarat, marţi, că plângerea penală împotriva preşedintelui Băsescu a fost redactată de avocatul ei, iar premierul Victor Ponta a anunţat că a semnat documentul, care va fi susţinut şi de alţi parlamentari, actul urmând să fie depus în cursul zilei la Parchet.

Firea a anunţat că plângerea penală împotriva şefului statului a fost redactată de către avocatul ei şi a subliniat că se simte ameninţată de către Traian Băsescu. De asemenea, premierul Victor Ponta a declarat că a semnat documentul. El a spus că actul va fi depus, în cursul zilei, la Parchet.

Potrivit acestuia, gestul este determinat de ameninţările pe care şeful statului le-a adus unui senator al României.

Cei doi au făcut declaraţiile după reuniunea grupurilor PSD.

Senatoarea PSD Gabriela Firea a reacţionat, luni, la afirmaţiile preşedintelui Traian Băsescu la adresa ei, afirmând că aşteaptă cu interes reacţiile instituţiilor şi ale ambasadelor statelor democratice faţă de acest „act flagrant de intimidare a unui senator”.

Firea precizează, într-o postare pe Facebook, că preşedintele Traian Băsescu i-a transmis, duminică seară, într-o emisiune televizată, „un mesaj fără niciun echivoc” legat de activitatea ei în Comisia Călăraşi.

„Aştept cu interes reacţiile instituţiilor statului şi ale ambasadelor statelor democratice faţă de acest act flagrant de intimidare a unui senator al României!”, afirmă Gabriela Firea, luni, pe Facebook.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat că atât el, cât şi fiica sa Ioana Băsescu stau la dispoziţia Parchetului privind terenul din comuna Nana şi că senatorul PSD Gabriela Firea „mai bine ar sta în banca ei şi s-ar ocupa ce se întâmplă pe moşia soţului”.

Referindu-se la senatorul PSD Gabriela Firea, preşedintele a spus că şi acum poate spune că aceasta este „o bună jurnalistă, dar este catastrofală ca jurist”.


„Mai bine ar sta în banca ei şi s-ar ocupa ce se întâmplă pe moşia soţului ei, unde e primar. Că s-ar putea să nu îl mai găsească într-o zi acasă, dacă nu e atentă. Înţeleg că în parohia lui se întâmplă destule lucruri rele”, a spus Băsescu.

Senatul şi-a suspendat şedinţa pentru ca senatorii PSD să semneze plângerea împotriva lui Băsescu

Plenul Senatului a fost suspendat marţi, după ce senatorii PSD au părăsit sala de plen pentru a participa la o reuniune cu premierul Victor Ponta în care se va semna plângerea penală împotriva preşedintelui Traian Băsescu, întâlnire care are loc la sala de grup de la Camera Deputaţilor.

Şedinţa Senatului a început, marţi, cu o pauză de consultări de 10 minute cerută de liderul senatorilor PNL, Puiu Haşotti, nemulţumit de faptul că şeful grupului PSD din Senat, Ilie Sârbu, a cerut ca şedinţa să se suspende pentru o oră pentru că social-democraţii trebuie să participe la o altă activitate la Camera Deputaţilor.

La începutul şedinţei, Sârbu a solicitat ca şedinţa Senatului să fie suspendată pentru o oră. Între 11.30 şi 12.30, când se dă votul final pentru proiectele organice. El a menţionat că senatorii PSD au în acest timp o altă activitate la Camera Deputaţilor şi că în aceste condiţii şedinţa în plen nu se poate desfăşura în cvorum.

Propunerea lui Sârbu a fost aprobată de plen cu 63 de voturi „pentru”, 21 de voturi „împotrivă” şi trei abţineri.

Decizia a fost criticată de liderul senatorilor PNL Puiu Haşotti, care a solicitat o pauză de consultări de 10 minute. El şi-a exprimat „surprinderea şi stupefacţia” în legătură cu această decizie, în condiţiile în care senatorii au decis să lucreze în plen şi miercuri pentru a evita adoptarea tacită a mai multor proiecte.

„În ce fel PSD îşi susţine propriul guvern? Stabilindu-şi toto felul de întâlniri?”, a comentat acesta. Pe ordinea de zi de marţi a Senatului sunt un număr de 65 de proiecte de lege şi iniţiative. După pauza de consultări, Puiu Haşotti a anunţat că discuţiile cu ceilalţi lideri de grup au fost „fructuoase” şi că şedinţa acestei Camere se va desfăşura aşa cum a fost votat.

1 COMENTARIU

  1. peste tot unde PSD a pastorit si pastoreste se afla la ea acasa coruptia, saracia maxima si prostia marii parti a votantilor din pacate sufera si restul oamenilor nemanjiti prin ajutoare sociale si alte beneficii obtinute gratuit si de multe ori nemeritat,asta este tara in care traim si unde prostimea creeaza majoritati periculoase cu tinta directa spre atingerea totalitarismului autentic bolsevic…

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.