PREMIERĂ medicală la Timișoara. Operații cerebrale, realizate cu tehnică de ultimă generație...

PREMIERĂ medicală la Timișoara. Operații cerebrale, realizate cu tehnică de ultimă generație și specialiști reputați

1
DISTRIBUIȚI

judetean

Prima embolizare de anevrism cerebral din vestul țării a avut loc la Spitalul Clinic Județean de Urgență Timișoara. Este vorba despre o tehnică modernă care nu presupune tăierea craniului. Practic, gâlma formată se umple cu sârmuliţe din platină, care împiedică sângele să rupă vasul. Pacientul, în vârstă de 46 de ani este în atenția medicilor de patru ani de zile, iar operația a fost programată cu aproximativ două luni înainte.
Echipa medicală care a efectuat intervenţia chirurgicală în premieră pentru vestul României, a fost formată din trei medici.


Doi medici români care lucrează în Franţa, Raoul Pop, din Strasbourg, şi Cristian Mihalea, de la Paris, respectiv Adrian Tuteică, doctor în Bucureşti. „Nu a fost o intervenție ușoară, a fost riscant, dar datorită echipei medicale formată din embolizatorii veniți din Paris, Strasbourg și București totul a mers extraordinar”, a declarat Horia Pleş, şeful clinicii de Neurochirugie a Spitalului Judeţean din Timişoara.

Premieră pentru zona de Vest

Timișoara este al treilea oraș care face acest pas după București și Târgul Mureș. Această intervenție este foarte importantă pentru că îi asigură pacientului un confort maxim. Practic, nu este o operaţie deschisă, ci o intervenţie minim invazivă în fața unor monitoare printr-o tehnică avansată, iar costurile, la nivel global, sunt mai mici. În țară costurile unei asemenea intervenții sunt cuprinse între 5000 și 10.000 de euro, dar în străinătate pot să atingă suma de 62.000 de euro.

Nu este singurul eveniment care onorează orașul de pe Bega, deoarece a avut loc și o premieră națională. Este vorba despre prima trombectomie mecanică parțială. „Este prima tromboctomie mecanică parțială din România, făcută la Timișoara. Spunem parțială pentru că au apărut niște complicații și era riscant pentru pacient. Nu a fost un caz de ischemie cu tromboză pură”, a spus Florin Bîrsăşteanu, medic primar radiologie-imagistică medicală.

1 COMENTARIU

  1. de 10 ori BRAVO pentru Conf.Dr. Florin Bîrsăşteanu si Dr. Horia Pleş, doi ,,INGERI PAZITORI” ai oamenilor suferinzi! DUMNEZEU SA VA BINECUVINTEZE MAINILE SI MINTEA pentru a ne ajuta si pe noi, oamenii aflati in suferinta!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.