Primăria Timișoara încasează ilegal, din chirii, bani care ar trebui să ajungă...

Primăria Timișoara încasează ilegal, din chirii, bani care ar trebui să ajungă la Finanțe. Cum se remediază situaţia

0
DISTRIBUIȚI

primaria timisoara

Primăria Timişoara percepe chirii pe spaţii care nu îi aparţin – asta a descoperit viceprimarul Traian Stoia, care spune că intrarea în legalitate este necesară urgent.

„Noi luăm, din 2004, bani de la firme care folosesc terenul statului român.


De obicei firmele astea au o clădire pe care sunt proprietari. Ei plăteau o sumă modică pe o fișă de calcul. Primăria emite o factură pe un teren care figurează ca fiind proprietatea statului român. Legea spune că terenul trebuie scos la închiriat pe bază de licitație. Licitația trebuie să aibă un teren liber de sarcnini, dar eu am un teren pe care sunt ridicate clădiri”, a declarat Traian Stoia.

Vicele a găsit şi soluţia pentru cele 300 de spaţii aflate în această situaţie şi spune că „am ajuns la concluzia că săptămâna viitoare o să îl rog pe directorul reginal de la Finanţe, în mod normal Finanțele ar trebui să ia taxele astea, și astfel suntem în regulă, altfel te trezeşti că vine omul și îți face plâmngere pentru abuz în serviciu”. Concret, primăria va „pasa” dosarele legate de aceste terenuri către Finanţele Publice, care se vor ocupa de colectarea taxelor aferente. Nu este exclus ca municipalitatea să fie nevoită să restituie banii percepuţi din chirii în toţi aceşti ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.