Primăria Timişoara se pune pe făcut economie la curent. Care e primul...

Primăria Timişoara se pune pe făcut economie la curent. Care e primul pas pentru reducerea cheltuielilor

0
DISTRIBUIȚI

iluminat sarbatori centru

Revelaţie la Primăria Timişoara. Anul trecut autorităţile locale au descoperit că ar fi cazul să facă economie la facturile pentru energie electrică, şi au decis să cumpere curent de pe bursă.

Toate bune şi frumoase, numai că pentru a renegocia preţul sau pentru a achiziţiona curent de pe bursă, municiplitatea ar fi avut nevoie de estimări de consum pentru toate instituţiile din subordine, date pe care nu le-a putut obţine în timp util. Viceprimarul Dan Diaconu a informat că „primăria Municipiului Timişoara, în calitate de semnatară a Convenţiei Primarilor, are obligaţia monitorizării consumurilor energetice în clădirile publice municipale.


( …) Primăria Municipiului Timişoara implementează în acest moment Sistemul de Management Energetic la nivelul clădirilor publice, obiectivelor de interes public şi facilităţilor din sfera de atribuţii a Municipiului Timişoara: unităţi de învăţământ, cultură, instituţii medicale şi spitale, baze sportive, clădiri ale municipalităţii şi în care îşi desfăşoară activitatea serviciile de specialitate ale Consiliului Local al Municipiului Timişoara, alte facilităţi şi servicii. La nivelul instituţiilor timişorene au fost desemnaţi responsabilii energetici, care au participat în data de 26 Martie 2014 la o întâlnire de lucru şi informare. În acest moment, aceştia lucrează la colectarea de date şi informaţii privind clădirile, urmând ca, după finalizarea înregistrării în baza de date a tuturor consumurilor energetice la nivelul anului 2014, să participe la un curs de instruire practic privitor la accesarea şi utilizarea bazei de date a Sistemului de Management Energetic, coordonat de experţi energetic” .

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.