Primarul Nicolae Robu a „negociat” cu arhitecţii care lucrează la reabilitarea centrului...

Primarul Nicolae Robu a „negociat” cu arhitecţii care lucrează la reabilitarea centrului istoric legat de pavajul pentru tocuri. Care va fi prima zonă pietruită şi de unde se va disloca piatră pentru Piaţa Unirii

3
DISTRIBUIȚI

baia turceasca piata libertatii 5

Edilul-șef a avut astăzi o întâlnire cu arhitecţii care lucrează la proiectul de reabilitare a centrului istoric pentru a discuta problema pavajului adaptat pentru plimbările pe tocuri.

Mulţumit de felul în care au decurs discuţiile, Robu declarat că întâlnirea care a durat aproximativ două ore a fost foarte contructivă. „Au fost toţi proiectanţii, în frunte cu domnul Sturdza, reprezentanţi ai firmei Romprest, reprezentanţi ai primăriei, am stat da capo al fine personal la această discuţie şi cred că vom avea parte de soluţii foarte bune. Nu am discutat detalii, am discutat doar ca principiu, aşa cum v-am spus. Practic, vom face o extrapolare a unei idei care s-a regăsit în proiectul de pe strada Mercy. Acolo era ideea care era în acord cu ceea ce eu am prezentat în pozele pe care le-am făcut şi în alte părţi.


O anumită porţiune din strada aceea pietonală, pentru că totul va fi pietonal, să fie netedă, şi o porţiune să fie cu piatră cioplită, partea netedă fiind tot din piatră naturală. Nu s-a pus problema să fie altceva decât piatră naturală. (…) Nu am discutat de unde se va aduce piatra, dar va fi piatră naturală românească, vom încerca să dislocăm şi piatră din zona străzii Remus, care e identică cu cea din Piaţa Unirii. Vom disloca piatră de aici şi o vom duce în Piaţa Unirii. Nu este o zonă monumentală, strada Remus”, a spus Nicolae Robu.

Totodată, ediulul spune că străzile vor fi pavate diferit, în funcție de cât de intensă este circulația. Ideea presupune o îmbinare de plăci mari şi netede, cu pietricele mici şi piatră cioplită de dimensiune medie. Edilul a menţionat că aceasta fost şi soluţia găsită de arhitecţi. Primele pavări se vor face în Piaţa Libertărţii, acolo unde primarul spune că argheologii au avut deja suficient timp pentru a face explorări. Deşi momentan s-a mai cerut aprobare pentru noi cercetări în Libertăţii, Robu spune că va avea o discuţie cu arheologii, pentru că proiectul este la limită şi, dacă se mai fac intervenţii în zonă, există riscul de a se întârzia cu proiectul. Nu este exclus ca în Piaţa Libertăţii să fi folosită şi cărămidă găsită pe durata cercetărilor.

3 COMENTARII

  1. Doriți un secret?sau doua?
    1.aflati firma care produce acest pavaj si veți observa multe legături!!!filiera PNL!
    2.STIATI CA :parte din proiectul Centrul Istoric este executata de Dinulescu?cum de?

  2. … iar pe strada Remus – felicitari ca ati gasit pretextul pentru a mai „rantona” pe inca o strada din oras, ca nu erau destule ravasite – in locul pietrei dislocate, sper sa dispuneti asezarea unor materiale „dislocate” de pe alte strazi, eventual de pe strada pe care locuiti dvs. (asta daca nu o fi devenit intre timp „monumentala”, istorica fiind din moment ce este locuita de o „personalitate” care face atat de mult „bine” Timisoarei).

    Parca povestea umplerii gropii din centru prin saparea succesiva de gropi spre periferie era caracteristica altor meleaguri!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.