Primarul Nicolae Robu a tăiat panglica la grădiniţa PP26. Ce l-a impresionat...

Primarul Nicolae Robu a tăiat panglica la grădiniţa PP26. Ce l-a impresionat acolo

0
DISTRIBUIȚI

robu

Grădiniţa PP26 din Timişoara a devenit visul oricărui copil, dar şi a fiecărui părinte. Recent renovată şi adusă la standarde moderne, instituţia de învăţământ a fost inagurată astăzi de edilul şef Nicolae Robu.

Aşezat strategic la o masă ce semăna bine cu o catedră, edilul şef le-a ținut un discurs celor prezenți. „Ce poate fi mai dătător de bucurie, de satisfacție, decât să faci ceva pentru copii? Ne bucurăm cu toții pentru acest obiectiv foarte important al Timișoarei, pentru că tot ce are impact asupra copiilor noștri trebuie să fie considerat de mare importanță şi trebuie să fie finalizat A fost un proiect greu, care dincolo de dificultățile tehnice s-a confruntat și cu dificultăți administrative. Proiectul a fost inițiat în 2008, într-o perioadă în care învățământul preuniversitar era în sarcina ministerului Educaţiei.


Prima parte a fost gestionată cu ajutorul IȘJ. În 2012 proiectul a trecut în gestiunea Primărie Timișoara și a trebuit să se facă față dificultăților schimbării gestionarului. S-a depășit acea perioadă, iar administrația precedentă a finalizat corpul D, care în martie 2012 a fost dat în folosință. În a doua jumătate a anului 2012 am preluat noi gestiunea acestui proiect și i-am dat toată importanța pe care o merită. Am fost la un moment dat aici și am discutat aspectele care erau mai critice”, a povestit Nicolae RObu, care a menționat că valoarea totală a lucrărilor este de 4,1 milioane de lei, din care 3,3 milioane de lei reprezintă contribuția primăriei.

Legat de apelurile făcute către diverse companii din urbea de pe Bega pentru a atrage investiţii către şcoli, Robu a comentat că „acele apeluri au avut succes într-o anumită măsură, dar nu la nivelul aşteptărilor mele. Încă sunt nemulţumit de implicarea la nivelul comunităţii a agenţilor economici din Timişoara”. De dotările de lux beneficiază momentan nu mai puţin de 480 de copii, iar grădiniţa are încă patru clase libere. Totuşi, de la anul aici vor învăţa circa 500 de copii, asta pentru că directoarea Felicia Barbu spune că doreşte să modificie structura grupelor formate din prea mulţi copii. Dincolo de dotări sau lux, primarul Nicolae Robu a fost impresionat de perdelele alb-violet, pe care a ţinut să le laude.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.