Primarul Nicolae Robu vrea gratuitate pe RATT pentru toată lumea, în weekend....

Primarul Nicolae Robu vrea gratuitate pe RATT pentru toată lumea, în weekend. De ce a picat proiectul PSD în consiliul local UPDATE Reacţia lui Grindeanu

0
DISTRIBUIȚI

ratt_abonamente

Gratuitatea pe RATT, din nou un subiect fierbinte. În luna decembrie, Nicolae Robu le făcea timișorenilor un cadou de sărbători. Vorbim despre gratuitatea pe mijloacele de transport în comun implementată în perioada 15 decembrie – 15 ianuarie pentru cetățenii cu venituri sub 2.000 de lei. Înainte de a institui regula, edilul a anunțat că dorește să ofere gratuitate tuturor timișorenilor pe RATT, însă a aflat abia apoi că legea nu îi permite. Măsura a fost un real succes, iar câteva mii de timișoreni au profitat de ea. Cu toate acestea, primarul a decis să nu prelungească ceea ce partidele de opoziție au apreciat ca fiind măsură populistă motivând că bugetul RATT nu și-ar permite o asemenea cheltuială.

Astăzi, în cadrul votării unui proiect care prevede gratuitate pentru personalul TESA din învățământ – portari, îngrijitori, femei de serviciu, propus de PSD, primarul a făcut o nouă promisiune. „Discriminarea pe care o faceți în defavoarea altei categorii sociale, cel puțin trebuie să ne gândim cum vom proceda data viitoare când cererile pentru gratuitate vor fi foarte multe. Logic ar fi fost să stabilim un prag de venit pentru disponibilitățile financiare” ,a spus viceprimarul Dan Diaconu despre propunerea PSD.


Pentru a convinge consilierii să nu voteze, primarul Nicolae Robu a spus că „nu cred că este bine ce să întâmplă. Mă aștept ca în continuare să vină toate sindicatele cu astfel de propuneri, dumneavoastră o faceți din insistențele duse dincolo de limitele bunului simț ale domnul profesor Virgil Popescu care și-a pus în cap să rezolve această problemă”.

Pesedistul Radu Țoancă a atenționat că „noi când am votat bugetul RATT, am spus că votăm acel buget, că noi o să venim cu acest proiect de hotărâre”. Sursa e deja prevăzută în bugetul RATT. Proiectul PSD a picat. Au votat împotriva acordării gratuității pentru femeile de serviciu și portarii care câștigă în jur de de șase milioane de lei pe lună Diaconu Dan PNL, Grigoriu Grigore PNL, Jichici Ciprian PNL, Rușeț Vasile PNL, Ștefan Sandu, Adelina Tîrziu PDL, Vesa Vasile PNL, s-au abținut Florin Stoian PP-DD și Ovidiu Ciuahndu PDL și nu au votat Radu Dimeca PNL și Taropa Lucian PP-DD. Primarul a promis că ia în calcul să acorde gratuitate pe mijloacele de transport în weekend-uri.

UPDATE Reacţie dură a şefului PSD Timişoara, Sorin Grindeanu, faţă de primarul Nicolae Robu. Prin intermediul unui comunicat de presă deputatul s-a arătat nemulţumit de faptul că proiectul care predevea gratuitate pentru personal TESA a picat în CLT graţie alinierii temporare dintre PNL şi PDL. Grindeanu cataloghează gestul ca fiind o dovadă de duplicitate a primarului despre care spune că „a dat o palmă câtorva sute de timişoreni care activează în sistemul de învăţamânt”. Pe final, pesedistul a atenţionat că „Nicolae Robu trebuie să ştie, însă, că demersul grupului de consilieri PSD nu se va opri aici. Vom face toate eforturile necesare pentru ca proiectul nostru să treacă, indiferent de răutatea cu care este tratat de Nicolae Robu şi noii săi prieteni”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.