Ce proiect propune primarul Nicolae Robu pentru parcarea din spatele magazinului Bega...

Ce proiect propune primarul Nicolae Robu pentru parcarea din spatele magazinului Bega UPDATE Firma constructoare trebuie să se ocupe și de administrare

0
DISTRIBUIȚI

semn parcare

Consiliul Local Timișoara va aproba astăzi primele demersuri concrete pentru crearea unei parcări supraterane în spatele magazinului Bega.

Primarul Nicolae Robu a anunțat că „azi vom vota în CLT darea în concesiune către Societatea Drumuri Municipale a parcării din spatele magazinului Bega, în vederea contractării unui partner privat care să realizeze acolo o parcare supraterană. Suntem într-o situație inedită în ceea ce privește abordarea problemei găsirii unui parterner privat, pentru că eu nu am dorit să se procedeze la negocieri directe cu cineva anume, ci am dorit să se selecteze partenerul prin o competiție deschisă public. Sunt instituite câteva criterii pe baza cărora se vor acorda punctaje și selecția va fi cât se poate de obiectivă, pe baza punctajului acumulat. Am considerat că este important să punem criterii de eligibilitate și criterii de departajare.


Evident, criteriile de calificare vizează garantarea asigurării unui anumit număr de locuri, indiferent de formula de realizare a parcării, punerea la dispoziția SDM a unui anumit număr de locuri realizate care se poate traduce în cota parte din veniturile încasate, și tot criteriu obligatoriu – să se asigure ca prețurile nu depășesc valoarea medie a prețurilor practicate în zone centrale similare a trei orașe mai apropiate ca număr de locuitori din România, plus o specificație legată de o durată maximă. La departajare se vor acorda puncte pentru numărul total de locuri care vor fi realizate, pentru numărul de locuri care revin municipalității și pentru durata te timp în care se realizează proiectul. Îmi doresc ca în cel mai scurt timp să ajungem la o înțelegere cu proprietarii de garaje din parcul Brătianu, ca să diponibilizăm acea parcare și să contractăm și acolo un invesititor pentru a realiza o parcare supraterană”.

Legat de venituri, edilul șef a adăugat că „SDM va plăti o redevență către primărie în urma concesiunii, dar scopul nu este să realizeze venturi, ci scopul este să ofere cetățenilor condiții de parcare cât mai bune și mai apropiate de zona centrală, care la anul va fi dată în folosință radical renovată ca zonă pietonală”.

UPDATE La propunerea consilierului PDL, Simion Moșiu, consiliul local a aprobat ca firma care va construi parcările să se ocupe și de administrarea și întreținerea acestora.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.