Proiectul de supraveghere video și management al traficului din Timișoara, blocat de...

Proiectul de supraveghere video și management al traficului din Timișoara, blocat de contestații. Ce suspiciuni are primarul

1
DISTRIBUIȚI

semafor-640x481

Tot mai puține șanse ca proiectul pentru sistemul de supraveghere video și trafic management al Timișoarei să fie dus la bun sfârșit. Și asta pentru că proiectul finanțat cu bani de la Uniunea Europeană este blocat, iar termenul limită de finalizare al acestuia este mijlocul anului 2015.

Nicolae Robu, primarul Timișoarei, a precizat, astăzi, că proiectul este suspendat din cauza mai multor contestații repetate și cereri de clarificare a conținutului caietului de sarcini.


În cazul în care aceste contestații nu vor fi soluționate într-un timp cât mai scurt, edilul șef de teme că Primăria Timișoara va pierde finanțarea pentru că nu va avea timp suficient să implementeze proiectul.

“Nu primăria întocmește caietul de sarcini de specialitate, nu angajații primăriei, pentru că nu ai cum să ai în cadrul primăriei specialiști în toate domeniile. Proiectele și caietele de sarcini sunt întocmite de către specialiști, experți independenți. Noi nu avem control aici, oricât ne-am zbate, experții fac acea secțiune tehnică așa cum consideră ei și de aceea am declarat că este suspect faptul că unele firme mereu nu înțeleg aceste specificații tehnice și cer clarificări după clarificări, suspiciunea mea fiind că nu sunt în stare să vină cu o ofertă competitivă, ci mai degrabă blochează licitațiile”, a explicat Nicolae Robu.

Edilul șef este nemulțumit de modul în care își desfășoară activitatea Consiliul Național de Soluționare al Contestațiilor, despre care spune că nu prea se “frământă” că se pierd fonduri europene.

1 COMENTARIU

  1. Sunt interese imense in acest domeniu. Cred ca Timisoara este singurul oras din lume cu o „unda rosie ” perfecta. Pleci de la un semafor si urmatorul ti se pune ostentativ pe rosu . Este o sincronizare perfecta. De la intrarea in oras pe Torontalului si pana pe Lidia sunt 18 semafoare dintre care 14 sunt pe rosu. Incercati ,daca nu ma credeti.

    Eu consider ca aici este o conspiratie a benzinarilor si a firmelor de taximetrie. De mult timp am vrut sa sesizez aceasta problema autoritatilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.