Rasmussen: „NATO trebuie să ia măsuri pentru apărarea membrilor săi din Europa...

Rasmussen: „NATO trebuie să ia măsuri pentru apărarea membrilor săi din Europa de Est”

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-572852946">

nato_HQ_nato.int

NATO trebuie să ia măsuri suplimentare, între care mobilizarea de trupe şi exerciţii, pentru apărarea statelor membre, a declarat vineri secretarul general al organizaţiei, Anders Fogh Rasmussen, în timp ce tensiunile persistă în Ucraina.

Pentru reasigurarea membrilor NATO din Europa de Est, care se tem de o contagiune a crizei cu Rusia, alianţa a consolidat poliţia aeriană deasupra statelor baltice, a mobilizat avioane Awacs în Polonia şi România şi a supervizat întărirea prezenţei navale în Marea Neagră, a declarat Rasmussen în faţa jurnaliştilor la Sofia.

„Dar cred că trebuie să luăm măsuri suplimentare şi vom discuta acest lucru, pe baza recomandărilor autorităţilor noastre militare, în următoarele zile şi următoarele săptămâni”, a continuat el.

„Aceste reflecţii ar putea include o actualizare a planurilor noastre de apărare, exerciţii consolidate, precum şi mobilizări adecvate”, a adăugat Rasmussen.

„Nu discutăm despre o opţiune militară, dar NATO se consacră apărării şi protecţiei aliaţilor noştri şi vom lua toate măsurile necesare pentru a ne asigura că această apărare colectivă este eficientă”, a adăugat secretarul general.

„NATO ia măsuri legitime pentru a face faţă instabilităţii create de acţiunile nelegitime ale Rusiei”, a adăugat Rasmussen.

În timp ce alianţa a dezvăluit cu o zi înainte că Rusia a alianiat până la 40.000 de persoane la frontiera cu Ucraina, secretarul general al NATO a cerut din nou Moscovei să se retragă.

După alipirea Crimeei la Rusia luna trecută, tensiunile au ajuns în estul Ucrainei, unde militanţi proruşi ocupă clădiri publice strategice şi cer Moscovei să le trimită trupe ca întăriri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.