RAZIE printre contrabandiști și evazioniști. Câte dosare au fost întocmite și ce...

RAZIE printre contrabandiști și evazioniști. Câte dosare au fost întocmite și ce amenzi au fost aplicate de polițiști UPDATE Captură impresionantă și la Arad

0
DISTRIBUIȚI

IMG_4493

Un număr de 400 de sancțiuni în valoare de 160.000 de lei, au fost aplicate, ieri, de polițiștii timișeni. Ei au acționat în cadrul acţiunilor dispuse de şeful Poliţiei Române pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale premergător Sărbătorilor de Paşti. Cei peste 200 de poliţiştii implicați în acțiune au constatat fapte de evaziune fiscală şi au indisponibilizat bunuri de contrabandă.

”Au fost verificaţi 70 de agenţi economici şi 440 de mijloace de transport, în filtrele instituite pe rutele de transport. În urma controalelor efectuate, poliţiştii au constatat 13 infracţiuni, trei dintre acestea fiind pentru fapte de evaziune fiscală şi au aplicat aproape 400 de sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea prevederilor legale privind ordinea şi liniştea publică, acte de comerţ ilicit şi încălcarea normelor rutiere.


Valoare totală a sancţiunilor se ridică la aproape 160.000 de lei. Totodată, ca măsură complementară, au fost indisponibilizate bunuri (alcool) în valoare de 9500 de lei”, a declarat Mirela Drăghicioiu, ofițerul de presă al Poliției Timiș.

Cu ocazia acesteia acțiuni, poliţiştii Secţiei 1 Timişoara au depistat, într-o piaţă din municipiu, două persoane vindeau 50 de litri de alcool de provenienţă sârbească, fără drept. Pe numele bărbatului de 48 de ani şi al femeii de 49 de ani, poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă.

UPDATE Și arădenii au avut rezultate notabile în timpul controalelor. Poliţiştii arădeni au aplicat 2.800 sancţiuni contravenţionale în valoare de 105.9157 lei şi  au întocmit 22 de dosare penale. ”În cadrul acestor dosare sunt cercetate 47  persoane bănuite că au săvârşit infracţiuni în acest domeniu, valoarea prejudiciului estimat fiind de 344.000 de lei. În perioada derulării acţiunii, au fost reţinute în vederea confiscării,  11.200 kg carne şi produse din carne, 22.000 kg legume şi fructe, mii de fire de flori, 100 kg branzeturi,  sute de produse de panificaţie, 10.000 ţigarete, dulciuri, cafea, alcool etc.”, a declarat Camelia Tuduce, ofițerul de presă al Poliției Arad.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.