RECORD! După șase ani de la achiziționare, un computer tomograf în valoare...

RECORD! După șase ani de la achiziționare, un computer tomograf în valoare de peste un milion de euro a fost pus în funcțiune

0
DISTRIBUIȚI

cardiologie01-640x427

Nu mai puțin de șase ani le-au trebuit medicilor care lucrează la Institutul de Boli Cardiovasculare din Timișoara să pună în funcțiune un computer tomograf ultraperformant.

Echipamentul medical a fost achiziționat în anul 2008 de către Universitatea de Medicină și Farmacie “Victor Babeș” din Timișoara cu peste un milion de euro, dar pacienții nu au avut parte de el, pentru că CT-ul a fost abandonat într-o încăpere a noului corp de clădire al spitalului în toată această perioadă.

Ranko Szuhanek, fostul director al Institului de Boli Cardiovasculare, care a fost demis de Ministerul Sănătății anul trecut și din cauză că nu a pus aparatul în funcțiune, s-a scuzat spunând că echipamentul a putut fi instalat abia în anul 2011 pentru că lucrările la noul corp de clădire de abia atunci s-au terminat.

Totuși, când s-au finalizat lucrările, medicii au realizat câteva teste pentru a verifica echipamentul, dar au constatat că aparatul este stricat.


Alina Lupu, purtătorul de cuvânt al Institutului de Boli Cardiovasculare de la Pădurea Verde, ne-a declarat că aparatul a fost reparat pe cheltuia firmei de la care a fost achiziționat și de abia în acest an s-a reușit obținerea autorizației de funcționare.

“În acest moment, de computerul tomograf beneficiază doar pacienții internați la Institutul de Boli Cardiovasculare, în mod gratuit. Încă nu s-a semnat un contract cu Casa de Asigurări de Sănătate, astfel încât să poată fi folosit și de către cei care ajung în ambulatoriul spitalului”, a precizat Alina Lupu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.