Robu nu renunță la ideea pavajului adaptat pentru tocuri în centrul istoric...

Robu nu renunță la ideea pavajului adaptat pentru tocuri în centrul istoric al Timișoarei. Câte modele a fotografiat în Spania și Portugalia

2
DISTRIBUIȚI

robu_iepuras

Primarul Nicolaae Robu susține că este, în continuare, „un mare luptător pentru drepturile femeilor” din urbea de pe Bega – în special când vine vorba de plimbările pe tocuri. Acesta a spus că „am avut o discuție mai devreme cu reprezentanți ai Romprest, cu care am discutat asupra diverselor variante de pavare inclusiv asupra consecințelor financiare a fiecăreia. Mâine vom avea întâlnire și sperăm să ajungem la o concluzie pe care să o putem da în lucru. Romprest are capacitatea să lucreze pe front larg și să încheie proiectul înainte de vreme”.

Întrebat cum vede pavarea ideală, Robu a detaliat: „ca principiu numai cu piatră naturală că nu știu cum și-au putut permite unii să lanseze această minciună ordinară că eu aș fi cerut să se folosească alte materiale acolo.


Nu a fost în discuție așa ceva, cel puțin cu știrea mea nu, ca să fie clar acest lucru în mod categoric. Nu numai piatră naturală, dar cu piatră naturală românească pentru că avem în țara asta destulă piatră naturală de calitate, dar doresc ca pavajul să răspundă la trei exigențe: să asigure izul de vechi, să arate foarte bine în armonie cu arhitectura zonei și, trei, să fie comod la mers și, chiar patru, să fie rezistent în timp. Trebuie să înțeleagă toată lumea că până la urmă cetățenii Timișoarei să fie mulțumiți. Cred că atunci când aceste patru exigențe ar fi îndeplinite cetățenii vor fi mulțumiți. Vorbind și puțin concret eu cred că se poate face o combinație reușită și frumoasă și funcțională între piatră cioplită și piatră din același material, dar cu formă mai regulată încât să poată asigura porțiuni netede de promenadă. Am văzut astfel de combinații în diverse locuri cu istorie serioasă și acolo era o îmbinare superbă între piatră mică și neregulată înspre părțile dinspre ziduri, rigole pentru scurgerea apei și piatră cioplită”.

Termenul de finalizare a lucrărilor este 31 iunie 2015, dar acesta ar putea fi extins sau compactat, în funcție de câte analize se vor face. „Noi vrem să scoatem la iveală tot ce este frumos, s-a săpat, s-au scos la iveală anumite lucruri. Nu i-am grăbit nicidată pe arheologi, am spus mereu că eu îmi doresc să scoatem la iveală tot ce este de interes din istoria noastră”, a completat Robu. Recent, la vizitele din Spania și Portugalia, edilul șef a fotografiat nu mai puțin de 100 de modele de pavaje.

2 COMENTARII

  1. Ok, de acord cu cele 4 exigentze, dar totusi, lucrarile astea nu au inceput cu un proiect verificat si aprobat pt zona istorica, se fac incercari din mers si acum ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.