„Școala altfel” le aduce elevilor evenimente artistice deosebite. Cine se poate înscrie

„Școala altfel” le aduce elevilor evenimente artistice deosebite. Cine se poate înscrie

0
DISTRIBUIȚI

 

afis_50x70_round_tm

Săptămâna viitoare la Casa Artelor  din Timișoara se derulează în fiecare zi activități în cadrul programului “Școala Altfel”.

Asociația “De-a arhitectura“ propune un program de trei zile, luni, marți, miercuri, între orele 12.00-14.00, la Sala Studio Art. Mai multi arhitecți, urbaniști și peisagiști locali, printre care urbanistul Sorin Ciurariu, peisagiștii Alexandru Ciobotă și Raluca Rusu și arhitectul Bogdan Demetrescu, le vor vorbi elevilor despre elemente de arhitectură, urbanism și peisaj și le vor ilustra conceptele cu proiecte concrete din practica lor. Pentru a învăța liceenii despre cum se pot implica în comunitate, YouthBank oferă până la 3000 de lei pentru implementarea unui proiect scris de tineri, iar asociația “Bee Active“ oferă un curs gratuit de scriere de proiecte pentru liceeni, luni, orele 12.30 – 14.00, Galeria Subterană, Casa Artelor.

Joi, 10 aprilie, orele 10.30 – 13.00, la Casa Artelor are loc un atelier de modelare în lut – Plăsmuiri, un eveniment oferit în cadrul proiectului DegustArte unui grup de 16 elevi de liceu.


”Meșter și ghid” în acest demers experiențial este artista Linda Saskia Menczel. Iniţiat de Asociaţia Camarila Culturală în parteneriat cu Liceul Tehnologic de Industrie Alimentară, Colegiul Tehnic Socrates şi Colegiul Tehnic H. Coandă din Timişoara, proiectul își propune ca în perioada februarie-iunie 2014 să ofere unui grup de 16 elevi, 16 oportunități de a participa la evenimente culturale și de a experimenta anumite zone artistice (teatru, modelaj, muzică, fotografie, pictură, manufactură, etc). Tinerii au ocazia să intre în contact direct cu artiști și oameni de cultură și să cunoască diverse spații culturale din Timișoara.

Vineri,11 aprilie la ora 19.00, Curtea cu castan a Casei Artelor va găzdui concertul Imaginarium, partea a doua. Formația Pelegrinii propune de aceasta dată o călătorie în secolul al XVIII-lea și își prezintă cu acest prilej, în premieră, cel dintâi videoclip, cu tema plasată în Timișoara barocă.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.