Seară de vis, cu public numeros, la lansarea cărţii despre istoria rockului...

Seară de vis, cu public numeros, la lansarea cărţii despre istoria rockului timișorean. Cine a participat la eveniment FOTO

0
DISTRIBUIȚI

lansaremimo (7) [1024x768]

Un public cât se poate de numeros şi „dedicat“ muzicii a participat aseară, la clubul Bunker, la evenimentul de lansare a cărţii „Peste rock şi după roll“,  scrisă de Mimo Obradov, critic muzical şi publicist, realizator de emisiuni radio şi TV şi traducător din mai multe limbi.

După cele patru volume de „Istorii şi Story Rock“, apărute la Editura Marineasa între 1995 şi 2000, de această dată Mimo s-a concentrat pe scena rock „made in Timişoara”, printre capitolele care se regăsesc în acest volum numărându-se cele dedicate unor poveşti cu Phoenix, Erland şi Dietrich Krauser, Cargo, Implant pentru Refuz sau regretaţilor Nae Tarnoczi, Bojan Alexander Perin (Boiţa) şi Bela Kamocsa. Volumul cuprinde şi un poem care marchează debutul lui Mimo Obradov în postura de poet, care poartă numele de meloPOiEM.

„S-a spus că este prima carte dedicată rock-ului timişorean. E mai degrabă prima carte scrisă de un outsider despre rock-ul timişorean, căci au mai apărut câteva autobiografii pe această temă. Am crescut cu cei care au creat muzică rock la Timişoara, am fost cu ei când au debutat pe scenă, când au avut succes ori când s-au prăbuşit. Am văzut acest fenomen din interior. Această carte nu mai este a mea, este a voastră”, a declarat autorul în cadrul lansării, care a mai cuprins speech-uri rostite de Silviu Rogobete şi Emil Biebel. Seara a fost colorată cu recitalul copiilor de la ALL Friends Band care, în aplauzele furtunoase ale celor prezenţi, au interpretat cover-uri cunoscute din aria rock.

„Sunt fericit că suntem în underground. Am citit cartea mi-a plăcut enorm pentru că am trăit toate momentele ei. Suntem într-o perioadă în care nu avem repere. Nu ştim de ce ne iubim oraşul. Ne iubim oraşul pentru că am avut Phoenix, Quo Vadis, Survolaj. Îi avem pe Implant cărora le mulţumesc că există. Ceea ce fac ei pentru oraşul nostru nu reuşeşte niciun primar nicio echipă de fotbal, ce face Implant pentru Refuz pentru Timişoara“, a spus Emil Biebel.

Finalul a aparţinut celor de la Implant Pentru Refuz, care au susţinut un mini-concert ce a inclus piesele „Tăcere“, „Simplu şi greu“, „A singular call“, „Seven Shades“, „March to the end“ şi „Păsări aprinse“. Din nefericire, nici de această dată n-au lipsit eternii „chibiţi“, care prin conversaţiile lor cu voce tare de la mese i-au împiedicat pe unii din sală să asiste la alocuţiunile invitaţilor. Dincolo de mojicia acestora, lansarea „Peste rock şi după roll” a reprezentat un moment de referinţă în muzica made in Timişoara.


„Am dat atâtea autografe astăzi, încât puteam scrie o nouă carte. Mă bucur pentru faptul că am avut parte de un public numeros şi ţin să le mulţumesc tuturor celor care au contribuit la naşterea acestei cărţi“, ne-a declarat Mimo Obradov.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.