Şedinţele Consiliului Local Timișoara ar putea fi difuzate la televizor. Câţi bani...

Şedinţele Consiliului Local Timișoara ar putea fi difuzate la televizor. Câţi bani ar cheltui primăria şi cum motivează Nicolae Robu această idee

2
DISTRIBUIȚI

robu bojin victorie 1

Primarul Nicolae Robu vrea ca acţiunile primăriei Timişoara să fie mediatizate după bunul său plac. Adesea nemulțumit de modul în care ziariștii îi relatează activitățile, edilul şef a găsit o cale de a trece peste acest lucru.

Mai exact, mâine la şedinţa de plen, consilierii locali vor avea în față un proiect care prevede contractarea unui post TV pentru a difuza în direct şedinţele de plen. Momentan, reuniunile CLT sunt difuzate în direct pe internet, dar acest lucru nu pare să fie suficient pentru edilul şef. Întrebat de ce este necesară atribuirea unui contract pe bani publici pentru un post TV, edilul şef a declarat pentru pressalert.ro că „sunt mulţumit de mediatizarea care se face, dar întotdeauna este loc de mai bine. Am semnale de de la cetăţeni că apreciază foarte mult transmisia în direct la radio, şi cu similitudine am considerat că va fi apreciată şi difuzarea pe un post de televiziune.


Care va fi acela, va rezulta dintr-un proces de selecţie concurenţial”.

Dorinţa edilului şef va costa nu mai puţin de 70.000 de lei de la bugetul local. Acesta spune că „cred că este o sumă mică şi în procesul de selcţie se va vedea în final cum va fi”. Legat de ipoteza că oamenii ar putea interpreta că primarul Nicolae Robu îşi cumpără televiziune, Robu a dat asigurări că nu se pune problema de aşa ceva. „Cred că a fost un lucru bun că administraţia precdentă a avut acel contract cu postul de radio şi l-am preluat şi noi în continuare. Dacă feedback-ul de la cetăţeni nu va fi unul pozitiv, după un an vom trage concluziile de rigoare”, a mai spus Robu.

Primarul susţine că nu ştie care vor fi criteriile de care se va ţine cont la alegerea televiziunii, dar dă asigurări că se păstrează politica editorială. „Ştiţi bine că noi liberalii suntem democraţi autentici, respectăm presa şi o lăsăm să se manifeste cât mai liber. Mai reacţionăm şi noi, ca oameni liberi, aşa cum presa este liberă, şi dăm câte o replică presei, dar întotdeauna vom avea această preocupare pentru a da presei mână liberă pentru a informa cât mai bine cetăţenii. Atitudinea primăriei este o dovadă clară în acest sens. Avem foarte multe întâlniri şi niciodată nu am împiedicat pe nimeni să ia parte la acţiunile sau conferinţele primăriei, chiar dacă o parte dintre jurnalişti au fost extrem de nedrepţi cu primăria. Nu am luat niciodată măsuri vizavi de cineva ca dovadă autentică de respectare a libertăţii presei”.

2 COMENTARII

  1. Baronul Titu Bojin, vrea sa se descotoroseasca de „serviciile” patronului de televiziune Stelu Iordache. Nu de buna voi cum s-ar crede, Sorin Grindeanu la urecheat pe baron si i-a pus in vedere sa ia masuri in ceea ce il priveste pe Steleu Iordache- Europa Nova, deoarece mogulu’ consilier personal al baronului, da cu barda in spatiul public in liderii PSD, aripa Sârbu. PNL-ul deschide usa mogulului, oferid-ui finantarea televiziunii pe tava. In fapt Nova este singura televiziune care se poate prezenta la aceasta licitatie. Costurile transmisiunilor vor creste de anul viitor, acum important este ca povestea sa treaca prin CL. Suma vehiculata este 7000 de euro/luna, in aceste conditii se poate spune ca Nicolae Robu preia finantarea televiziunii Europa Nova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.